Street Photography: Bättre bilder i 4 steg..

Fotografering med 4 kursdagar och sammankomster i Stockholm efter överenskomna datum och takt.

Den här kursen vänder sig till dig med brinnande intresse för att lära mer om fotografering. Kursen anpassas efter din kunskapsnivå vare sig du är nybörjare eller rutinerad entusiast. Och jag törs lova utveckling och fräna bilder som du kommer att göra och få med dig hem.

Skapa mer intressanta bildmotiv genom väl uppbyggda bildkompositioner och fotografiskt tänk.

Så här kan en Pre-Street (urbant landskap) se ut. Färg eller svartvit är också något våra dagar kommer att diskutera när och hur det gör sig bättre eller sämre.

Steg 1: Pre-street Bildkomposition i urbana miljöer utan människor.

Bra fotografier byggs upp av välbalanserade kompositioner oavsett bildmotiv.

Dag 1 Startar vi med ett fotosafari i Stockholm. Jag visar er mina favoritplatser och miljöer där vi tillsammans i lugn och ro skapar kvalitativa vyer, miljöer och fräna urbana utsnitt.

Dag 2 Fotograferar vi porträtt med hjälp av en modell som vi kan regissera och placera i miljöer och bakgrunder för att nå intressanta och berättande bilder.

Dag 3 Gör vi baserat på dag 1 och 2 en skarp dag med Street Photography och försöker använda och tillgodogöra oss dessa kunskaper då vi fotograferar.

Dag 4. Träffas vi på ett skönt ställe där vi kan sitta ner med våra laptops och analysera ett antal bilder från våra övningar samtidigt som vi plockar upp dem och framkallar i Camera Raw eller liknande program.

Under fyra sammankomster fotograferar vi enskilt och tillsammans. Jag hjälper dig genomföra uttagna bildmotiv med din kamera så att du själv gör bilden och därmed kommer hem med en hel hög riktigt fräna bilder! Eftersom det bara är vi två finns ingen press eller förväntningar från övriga deltagare. Jag har gott tålamod och visar så pedagogisk jag kan utifrån dina förkunskaper och den kamera du använder. Som referens har jag deltagare som kommer tillbaka om och om igen under årtionden för att lära mer och även pröva andra motivkategorier. Här kan du läsa mer om Spontana kommentarer från kursdeltagare…

Första dagen startar vi över en kaffe på ett fik och går igenom bra kompositionsregler som hjälper till att förenkla och guida oss rätt då vi komponerar bilder. Jag förklarar också innebörden och betydelsen av dessa regler för hur vi uppfattar och läser bilden.

Bildexempel dag 2 Porträtt med modell som vi placerar i olika miljöer med kroppsspråk och uttryck.

Steg 2: Porträttfotografering med modell i urban miljö i syfte att passa in bakgrund och omgivning till porträttet.

Vi startar upp förmiddagen med fotoövningar på mig. En stegutveckling som visar hur du använder kameravinklar och bildkomposition för att kunna lyfta fram porträtt och uttryck med full kontroll och som du sedan använder medvetet i din fortsatta fotografering. Den här dagen kommer att ge dig ett stort utbyte av insikt och förståelse för vad som gör skillnad och varför då vi analyserar bilderna. Dessa kunskaper vågar jag påstå tar de flesta fotografer flera år på gatan att begripa och använda sig av konkret och medvetet.

Steg 3: Använda de två tidigare kurserna kunskaper under en skarp dag med Street Photography. Med min hjälp och erfarenhet guidar jag dig i varje given situation med fotografiskt tänk, alternativa resonemang som före och efter genomförandet.

Steg 4: Bildanalys med uppställda frågeställningar och diskussion samt framkallning och bildbehandlingsflöde i Camera Raw eller motsvarande program på din medhavda laptop.

Workshopen görs privat med mig i överenskommen takt i Stockholm med en dag åt gången. Fotouppgifter att genomföra mellan varje kursdag i syfte att förankra väsentliga kunskaper.

Målet med kursen är att göra dig till en bättre fotograf med en bredare kunskapsbas i syfte att skapa mer visuellt intressanta bilder oavsett motiv eller innehåll. Att sedan öva upp sig på att “Se” “Uppfatta” “Agera med timing” “Våga fotografera” Och såklart väga in “Stämningar” och “Känslor” ligger hos dig som person men jag visar mina tips och kan lova att denna kunskap öppnar dessa dörrar mera!

Pris 16400 kr. för privatpersoner. Beloppet kan del betalas. Moms tillkommer för företagsfakturering.

Kursavgiften inkluderar fotoövningar mellan varje sammankomst samt modellarvode. Kostnader som tillkommer: Lunch och fika som vi förtär på serveringar. Resor med lokaltrafik under kursdagarna. Eventuella Resor till o från Stockholm och övernattning. Vid förhinder eller sjukdom flyttas sammankomsten till nytt datum.

Mejla eller ring för bokning, frågor eller bara funderingar så hjälper jag till! marcus@icepic.se Kontakt

Här finner du Street Photography endagskurs med andra deltagare i Stockholm