Gatufoto-Streetphotopraphy

Publicerat

Tänk lite som en turist när du gatufotograferar dvs att du är nyfiken på det mesta och försöker se utifrån en besökares ögon på tillvaron.
Som för de här turisterna på bussen som plötsligt bjuds på det oväntande!

De senaste 6 åren har en passion för gatufoto eller Streetphotography som det så flådigt heter på engelska vuxit fram och jag har ägnat seriöst mycket av min lediga tid till kategorin.
Som person är jag väldigt nyfiken och brinner alltid för att lära mig mer. Så för att bena ut begreppen för hur långt man kan ta gatufotot så begav jag mig till Paris en månad för att studera och praktisera ämnet så långt det var möjligt. (Dom erfarenheterna har jag precis påbörjat en bok om)

Skörden av mina kunskaper från Paris omvandlade jag senare till att “skjuta” Street på New Yorks gator 2009-2010 under samanlagt en månad. (Gatufotografens Paradis) Under dessa dagar fotograferade jag från morgon till kväll i 3 pass om dagen. Och gjorde ca 18.000 bilder med eftertanke bakom varje skott.

Det som fascinerar mig mest ur gatulivet är det enkla och okonstlade vardagslivet som vi alla möter på trottoaren. Att frysa ett till synes alldeles vanligt ögonblick ur vardagen som gör att vi reagerar och funderar eller bara förundras över hur livet i den urbana miljön ter sig i många uttryck.

Fotograf Marcus Johansson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.