Icepic Fotograf Marcus Johansson

Interiör & Exteriör foto-workshops

icepic workshops 20 år 2021

Lär dig fotografera Arkitektur korrekt och mer kreativt!

Introduktion

Sedan 2001 har jag utvecklat de flesta stora mäklarföretag i  interiör- och exteriörfotografering, även Arkitekter, Stylister och Fastighetsföretag.

För att åstadkomma bilder enligt exemplen nedan behövs följande kunskaper:

  • Grundläggande kamerateknik för manuell exponering är av stor vikt för att få ut mesta möjliga av kursen. Klokt att göra den kursen separat om det inte sitter. Se här Grundkurs intensiv som görs på en dag.
  • Hygglig förståelse för  bildkomposition räcker gott då vi tillsammans kommer att diskutera och jämföra olika betydelser teoretiskt men framförallt praktiskt.
  • Grundläggande digital framkallningsprocess är inget krav men det hjälper dig sluta cirkeln för slutprodukt. Och för dig som använder bilder i jobbet är det nog ofrånkomligt.

Ovanstående resonemang baseras på att vi gör en kursdag som jag självklart kan skräddarsy med fotoövningar efter er nuvarande kompetens och kunskapsnivå från enkelt till mer avancerat eller yrkesrelaterat. Workshopen kan vid behov anpassas till fler sammankomster och kan förläggas varthelst det passar er.

Nyhet Kreativ Arkitektur för dig som vill mer..

Målet med egentligen alla min foto-workshops är att göra dig till bättre fotograf med hög bildkvalitet eller ett rikare och mer nyanserat bildspråk om du redan är proffs.

Till er hjälp använder vi ett metodiskt fotograferingsflöde i syfte att guida er rätt med kamerateknik och bildkomposition som även minimerar risken för misstag. Strukturen är av stor vikt då vi analyserar bildresultaten men även för din fortsatta utvecklingskurva.

Vi går igenom grundläggande kompositionsregler. De utgör basen för varje enskild bildkomposition. Syftet är att kunna skapa korrekt balanserade bilder som ibland övergår till mer kreativa för att på så sätt lyfta eller belysa särskilt utmärkande motiv som helhet eller som renodlade detaljer.

Spontana kommentarer från kursdeltagare…

Kursstarter 
Vardag efter överenskommelse helgdag kan fungera

Innehåll
– Hur påverkar ljus och skuggor motivets form
– Bildens riktning och balans
– Linjernas betydelse
– Kameravinklar som framhäver motivets karaktär
– Korrekt till kreativ avancerad bildkomposition
– Samverkan mellan fler enskilda motiv
– Kameravinklar samt exponeringsteknik
– Använda hela eller delar av bildrummet

Kursavgift 5800 kr. Stockholm. Övriga Sverige mot tillägg. Moms tillkommer för företagsfakturering.

Kamerautrustning: workshopen anpassas till det du använder.

Start kl. 09:30 Slut 16:00

Fotograf Marcus Johansson – icepic

Bakgrund:

Min första fotoutställning på temat gjorde jag år 2000. Den ledde till en rad nya kontakter och uppdrag. På förfrågan inledde jag ett samarbete med Skandiamäklarna om att föreläsa och inspirera till bättre fotografier runt om i Sverige. Det blev senare upptakten till att utveckla en skräddarsydd fysisk fotokurs/workshop för bl.a. mäklare. Med facit i hand har jag hjälpt till att utveckla nästan samtliga stora byråer i Stockholm med omnejd och samtidigt genomfört en mängd fotouppdrag på allt från lägenheter, villor till kommersiella fastigheter och slott.
I samma veva hade jag förmånen att lära känna och göra uppdrag för Mäklar-legenden Alf Midby som det även gjordes en dokumentär om på Tv.
Ett av mina tidigare minnen var när jag av en slump upptäckte en fotoutställning av Arkitektur föreställandes Hötorgsskraporna i ett av husen och kom genast att jämföra med mitt eget material. Oavkortat bestämde jag för att visa upp det för i det här fallet Vd´n för Förenade liv. Han avböjde artigt och berättade om planerna för de bilder som hängde på utställningen. Jag insisterade på att han i alla fall kunde ta en titt och sedan släppa saken. Det slutade med att jag fick inreda en vägg med mina alster på hans kontor högst upp i en av skraporna snyggt och proffsigt inramat i perfekt harmoni och balans. De bilderna kom sedan att användas för försäljningen av husen som visst blev en affär på ca 5 miljarder.

Här är några bilder med korrekta och kreativa bildkompositioner:

9 kommentarer