Icepic Fotograf Marcus Johansson

Föreläsning Fotokurser Kickoff med fotografering & bild som kommunikation

Fotografi som en rolig aktivitet med professionell fotograf!

Fotografering är roligt och ännu roligare när man får möjlighet att lära sig mer!

Bilder engagerar det flesta av oss på det ena eller andra sättet och var och en fotograferar själva mer eller mindre. I det här sammanhanget fungerar det som en aktivitet där alla kan deltaga.

Jag kan ordna ett spännande fotosafari för att upptäcka er stad ur ett fotografisk perspektiv. Genomföra fotoövningar som sätter igång fantasi och kreativitet och samtidigt öppnar upp ögonen för vad ni ser och kanske inte ser.  Vi kan även utlysa fototävlingar med olika teman eller svårighetsgrader. Det är också riktigt kul att skapa förbestämda budskap för deltagarna att tolka individuellt eller gemensamt. Hör av er till mig med era tankar så kan jags sätta ihop en härlig dag eller eftermiddag för personalen att umgås och lära känna varandra genom fotografering och bild.

Bild som kommunikation är oändligt stort språk där väldigt få är duktiga eller behärskar grundläggande kunskaper. Kunskaper som likt skrift- och talspråkets grammatik möjliggör mer nyanserad och träffsäker kommunikation som också präglar avsändarens kompetens. Det viktigast är att göra detta inspirerande och roligt med några få pedagogiska steg i taget. // Marcus – icepic

Se fler bilder längst ner på sidan

Fotografering behöver inte alls vara av någon särskild teknisk natur utan kan istället handla mer om hur du berättar med bild.
På så vis formar man övningar som passar alla men ger samtidigt utrymme för dom som har mer kunskap och fördjupat intresse i bagaget.
Det blir således oviktigt om du du använder en mobilkamera eller systemkamera, -Verktyget saknar betydelse i sammanhanget och kommer istället uteslutande att handla om din kreativa förmåga att uttrycka budskap genom fotografi.

Låt mig introducera, utveckla, berätta och inspirera.

Det går alldeles utmärkt att boka en spännande föreläsning på ett par timmar. Alternativt sätta upp några sammankomster för att lära sig grunderna i fotografering eller inriktade utvecklingskurser!
Kontakta mig på telefon 0708 777895 eller till marcus@icepic.se så kommer jag gärna med skriftliga förslag utifrån era önskemål.

Kickoff med foto utomlands i någon av mina hemma metropoler: Exempel En halvdag -två dagar i T ex. London – Paris – New York – Berlin – Istanbul – Hong Kong – Barcelona – Hanoi Pris från 6000 sek. per person

Nedan följer några andra exempel som kanske kan inspirera!

Här är några förslag:

– Fotografera bilkyrkogård Bilkyrkogård Kickoff/Fotokurs
– Spöktema på ett slott i Stockholms området
– Street photography i alla former här hemma eller någonstans i världen Street photography
– Mat och vin fotografering där ni önskar Mat & Vin Fotografering
– Naturfotografering med picknick eller korvgrillning
– Fotosafari med olika teman i urbana eller särskilda miljöer
– Fototävlingar/Fotomaraton i alla former Foto Tematävlingar
– Fotokurs på segelskuta
– Modellfotografering i studio med ljussättning
– Arkitektur varhelst i världen Interiörer & Arkitektur
– Landskaps fotografering Natur eller Cityscapes Landskap & Cityscapes
– Action och sportinriktad eller särskilda event

Föreläsning skräddarsys efter era önskemål om inriktning.
Ämnena är som mina kurser allt i från grunder i foto till mer avancerad bildkomposition eller bildbehandling i Photoshop.

Fler alternativ och möjligheter Fotokurser skräddarsydda privat eller Yrkesinriktade Bilar, Sport, Event, m.m.

Lär dig kameran och grunderna – Action/Sport – Porträtt
Bildkomposition – Arkitektur/Interiörer – Streetphotography
Vyer/Landskap/Cityscapes – Studiofotografering – Modellfoto
Aktivitet/Fritid – Produkter – Kommersiellt – Redaktionellt
Bildberättelser – Natur – Djur – Semesterbilder – Reseskildring
Dokumentärt – Mat – Reportage – Fotobok – Utställningsbilder
Bildbehandling – Bröllop/Dop/Fest/event och vad helst ni kan komma på…

Här följer bilder på deltagare med fotoglädje!

11 kommentarer

 1. Hej Marcus!
  Hoppas att allt är bra och att du har fått betalt för seminariet. Det var otroligt uppskattat och folk pratar om dig fortfarande. Han var så inspirerande – inget översitteri och på helt rätt nivå!
  Vi ses!

  Tohmas V
  Ordf. LM-Ericsson fotoklubb

 2. Hej Marcus!

  Tack för den givande fotovisning idag! Jag har nu kontaktat bokförläggaren Jörn Lindskog på Thorén & Lindskog i Berlin. Vi får hoppas att han hör av sig snart!

  Hälsningar
  Anette

 3. Hej!

  Tackar för en fin och trevlig visning i går kväll av dina bilder från New York!

  Mvh

  Åke

  Sundbygergs fotoklubb

 4. Härligt att ni verkligen tog er tid att motivera era val, det gjorde hela dagen. Fick en och annan aha upplevelse. Många fina bilder var det. Blev glatt förvånad över min 3 plats i temagruppen rofyllt. Tack för en givande dag.

 5. Hej Marcus!

  Hade nöjet att vara med i Hallonbergen idag när du och Lars gav era tankar och kommentarer på de vinnande bidragen i Svefos Bild-11. Trots att jag inte var med i de lyckligas skara njöt jag i fulla dag av er välformulerade respons.

  Vänliga hälsningar,
  Anna Forsman

 6. Hej Marcus,

  Ditt fina föredrag blev mycket uppskattat bland våra medlemmar på Lidingö Fotoklubb. Som jag lovade så kommer här de bilder som jag levererat för publicering på LFKs webbsida (http://www.lidingofotoklubb.se). Porträttbilden, som du regisserade, blev ju jättekul. Den var tagen utan blixt (ISO 3200) för att få med skuggorna på duken. Fick också vitbalansera till 50.000 grader K för att få bukt med det blå ljuset från projektorn.

  Ha det gott!

  Hälsningar,

  Karl-Erik Brunstedt

 7. Hej Marcus,
  Tack för ett kanonföredrag i tisdags. Jag har fått mycket feedback från folk och dom är jättenöjda och laddar nu för Kina 
  Jag har inte hunnit maila ut fototipsen än men det står på att göra listan för morgondagen så blir det säkert några reaktioner till.

  Hälsningar Maria
  Maria Månsson
  Sweco Structures AB

Kommentar

Fält markerade med * är obligatoriska.