Icepic Fotograf Marcus Johansson

Föreläsning Fotokurser Kickoff med fotografering & bild som kommunikation

Fotografi som en rolig aktivitet under professionell ledning!

”Jag ordnar anpassad Fotomaraton med spännande teman under en halv eller heldag för personalen. Eller kanske fototävling med teman som associerar till företagets verksamhet. Jag har lång erfarenhet av fotoexkursioner sedan 2003 och skräddarsytt många fotoevent.”
Fotograf Marcus Johansson

Kommunicera med bild är jätteskoj och det blir ännu roligare när man gör det tillsammans med gemensamma och individuella fototeman – Att ha skoj och dessutom lära sig mer om att kommunicera med bild har hittills bara framkallat glädje hos de som deltagit!

Se fler bilder längst ner på sidan

Fotografering behöver inte alls vara av någon särskild teknisk natur utan kan istället handla mer om hur du berättar med bild.
På så vis formar man övningar som passar alla men ger samtidigt utrymme för dom som har mer kunskap och fördjupat intresse i bagaget.
Det blir således oviktigt om du du använder en mobilkamera eller systemkamera, -Verktyget saknar betydelse i sammanhanget och kommer istället uteslutande att handla om din kreativa förmåga att uttrycka budskap genom fotografi.

En heldag skulle kunna se ut som följer:

 • Samling med presentation med genomgång och förberedelser av gemensamma eller individuella fotouppgifter.
  Teman kan T ex. följa särskilda inriktningar för att tillgodose underliggande syften. T ex Förmåga att gå utanför rutinartade beteende mönster – Fotoövningar som låter dig göra en egen tolkning och som skall sammanfogas till en gemensam kreativt lösning. Låt oss säga att uppgiften baserar sig på följande låttitel ” Kung för en dag” så får ni säkert olika idéuppslag om hur ni kan förvandla detta till roliga bilder!
 • Lunchpaus
 • Individuell fotografering på nya teman eller fortsätta på samma låttitel men helt egna tolkningar och nya förutsättningar.
 • Redovisning: Vi samlar in materialet och presentera det genom projektor på duk. Diskuterar vilka budskap som kan tolkas utöver det tilltänkta. Vänder och vrider på vad som skulle kunna renodla eller förädla bildberättelsen. Går igenom hur bildkomposition kan hjälpa till eller för den delen stjälpa densamma. Jag ger er tips och visar hur jag som yrkesfotograf skulle löst övningen utifrån ert facit.
 • Slut för idag 

En temadag kan naturligtvis formas på en rad olika sätt och anpassas både innehållsmässigt, tidsmässigt och geografiskt!
Foto är långt ifrån bara roligt. Det är ett världsspråk som kommunicerar snabbare än skrift och talspråk men som också kan varieras och nyanseras i all oändlighet för den som vill och har lust!

Fotograf Marcus Johansson

Låt mig introducera, utveckla, berätta och inspirera.

Det går alldeles utmärkt att boka en spännande föreläsning på ett par timmar. Alternativt sätta upp några sammankomster för att lära sig grunderna i fotografering eller inriktade utvecklingskurser!
Kontakta mig på telefon 0708 777895 eller till marcus@icepic.se så kommer jag gärna med skriftliga förslag utifrån era önskemål.

Kickoff med foto utomlands i någon av mina hemma metropoler: Exempel En halvdag -två dagar i T ex. London – Paris – New York – Berlin – Istanbul – Hong Kong – Barcelona – Hanoi Pris från 6000 sek. per person

Nedan följer några andra exempel som kanske kan inspirera!

Här är några förslag:

– Fotografera bilkyrkogård Bilkyrkogård Kickoff/Fotokurs
– Spöktema på ett slott i Stockholms området
– Street photography i alla former här hemma eller någonstans i världen Street photography
– Mat och vin fotografering där ni önskar Mat & Vin Fotografering
– Naturfotografering med picknick eller korvgrillning
– Fotosafari med olika teman i urbana eller särskilda miljöer
– Fototävlingar/Fotomaraton i alla former Foto Tematävlingar
– Fotokurs på segelskuta
– Modellfotografering i studio med ljussättning
– Arkitektur varhelst i världen Interiörer & Arkitektur
– Landskaps fotografering Natur eller Cityscapes Landskap & Cityscapes
– Action och sportinriktad eller särskilda event

Föreläsning skräddarsys efter era önskemål om inriktning.
Ämnena är som mina kurser allt i från grunder i foto till mer avancerad bildkomposition eller bildbehandling i Photoshop.

Fler alternativ och möjligheter Fotokurser skräddarsydda privat eller Yrkesinriktade Bilar, Sport, Event, m.m.

Lär dig kameran och grunderna – Action/Sport – Porträtt
Bildkomposition – Arkitektur/Interiörer – Streetphotography
Vyer/Landskap/Cityscapes – Studiofotografering – Modellfoto
Aktivitet/Fritid – Produkter – Kommersiellt – Redaktionellt
Bildberättelser – Natur – Djur – Semesterbilder – Reseskildring
Dokumentärt – Mat – Reportage – Fotobok – Utställningsbilder
Bildbehandling – Bröllop/Dop/Fest/event och vad helst ni kan komma på…

Klicka upp referensbilderna nedan och läs informationen

11 kommentarer

 1. Hej Marcus!
  Hoppas att allt är bra och att du har fått betalt för seminariet. Det var otroligt uppskattat och folk pratar om dig fortfarande. Han var så inspirerande – inget översitteri och på helt rätt nivå!
  Vi ses!

  Tohmas V
  Ordf. LM-Ericsson fotoklubb

 2. Hej Marcus!

  Tack för den givande fotovisning idag! Jag har nu kontaktat bokförläggaren Jörn Lindskog på Thorén & Lindskog i Berlin. Vi får hoppas att han hör av sig snart!

  Hälsningar
  Anette

 3. Hej!

  Tackar för en fin och trevlig visning i går kväll av dina bilder från New York!

  Mvh

  Åke

  Sundbygergs fotoklubb

 4. Härligt att ni verkligen tog er tid att motivera era val, det gjorde hela dagen. Fick en och annan aha upplevelse. Många fina bilder var det. Blev glatt förvånad över min 3 plats i temagruppen rofyllt. Tack för en givande dag.

 5. Hej Marcus!

  Hade nöjet att vara med i Hallonbergen idag när du och Lars gav era tankar och kommentarer på de vinnande bidragen i Svefos Bild-11. Trots att jag inte var med i de lyckligas skara njöt jag i fulla dag av er välformulerade respons.

  Vänliga hälsningar,
  Anna Forsman

 6. Hej Marcus,

  Ditt fina föredrag blev mycket uppskattat bland våra medlemmar på Lidingö Fotoklubb. Som jag lovade så kommer här de bilder som jag levererat för publicering på LFKs webbsida (http://www.lidingofotoklubb.se). Porträttbilden, som du regisserade, blev ju jättekul. Den var tagen utan blixt (ISO 3200) för att få med skuggorna på duken. Fick också vitbalansera till 50.000 grader K för att få bukt med det blå ljuset från projektorn.

  Ha det gott!

  Hälsningar,

  Karl-Erik Brunstedt

 7. Hej Marcus,
  Tack för ett kanonföredrag i tisdags. Jag har fått mycket feedback från folk och dom är jättenöjda och laddar nu för Kina 
  Jag har inte hunnit maila ut fototipsen än men det står på att göra listan för morgondagen så blir det säkert några reaktioner till.

  Hälsningar Maria
  Maria Månsson
  Sweco Structures AB

Kommentar

Fält markerade med * är obligatoriska.