Modellfoto i fräna miljöer

Lär dig göra spännande bilder av modeller i häftiga och fina miljöer där bakgrund harmonierar eller bygger upp huvudmotivet.

Modell Panki, Barcelona

Ett samspel mellan fotograf, modell och miljö där er gemensamma kreativitet och fantasi sätts i omlopp. En otroligt spännande utmaning där alla ingredienser har sin separata funktion och tillsammans bygger den helhet som bildar ett färdigt fotografi. Frågar du mig så är det här bland det roligaste som finns och kanske det mest svåra. Inte svårt som omöjligt utan mer att dina egna krav ständigt gör dig påmind om alla de ingredienser som bildrummet innehåller och kunde gjort sig fördelaktigare, Eller? Det här blir därför din kamp att utnyttja bildelementen till att bli sitt absolut bästa.

Modell Panki, Töcksfors

Det här är en utvecklingskurs från Porträttkurs med modell i naturliga miljöer och vänder sig till dig som verkligen gillar att skapa fräna bilder i alla möjlig häftiga miljöer.

Förkunskaper: Kursen förutsätter att du kan exponera kameran manuellt samt att du för har hygglig kontroll på skärpedjup. Kursen utgår också från att du har någon form av porträttkurs med dig i bagaget.
Andra kurser i bildkomposition som ger dig större kunskapsutbyte men som inte är ett krav är Landskapsfotografering-Cityscape, Arkitektur, Street photography, Naturfoto eller omkringliggande motiv områden.

Modell Panki, New York

Innehåll

Vi kommer att jobba nära varandra tillsammans och diskutera och resonera kring de miljöer och bakgrunder som vi befinner oss i!


>> Huvudmotiv förenat med bakgrund
>> Bildriktning utifrån budskap och bildberättelse
>> Fotografera i Hel –halvfigur eller ansiktsporträtt
>> Komposition och kameravinklar
>> Konkretisera negativa inslag samt finna ut positiva
>> Regi och kommunikation med modell
>> Diskutera och förädla kroppsspråk hos modell
>> Använda befintligt ljus kreativt och eventuellt reflexskärm alternativt On location blixt.

Kursavgift för 1-2 deltagare inklusive modell på plats i Stockholm 9800 kr. (Moms tillkommer för företagsfakturering)
Kursen startar efter överenskommet datum (Heldagskurs)
Start kl. 09:30 Slut 16:00 eller enligt Ök.

Ps. Kursen kan även förläggas på där ni önskar i Sverige eller utomlands.

Modell Panki, Berlin