Nikon 24-120mm 1:4 ED New York

Publicerat
New York skyline
New York skyline

Under 10 dagar nu har jag plåtat uteslutande med den här gatugluggen som jag kallar den eftersom det var själva syftet när jag köpte den.
Tillsammans med Adobes bildbehandlings program fann jag det inte nödvändigt att släpa på mer fasta gluggar inför plåtning av Arkitektur, Miljöer och Vyer som här ovan tex. Det här med att byta objektiv är något som jag sällan sysslar med under pågående fotografering.

Slutsatsen är att omfånget tillsammans med 810:ans hus blir ett otroligt rolig, dynamisk, teknisk och kreativt objektiv, (Undra om jag blir sponsrad av Nikon nu?)
Rent konkret har jag fotograferat Porträtt med och utan blixtljus, Arkitektur, Nattljus, Action, Gatuliv. Produkt och detaljbilder, Mat, Socialt och Vyer till full belåtenhet. Jag vill dock lägga till att jag känner objektivet till 100 % och därmed dess svagheter som vinjettering vid låga F-tal samt distorsion vid en del brännvidder som jag medvetet kompenserar och tar hänsyn till vid val av motiv och ljus.

New York skyline
New York skyline

Är man här i New York så blir det i regel en sväng till Brooklyn för att uppleva Manhattans skyline i skymningsljus. En mäktig känsla att stå där och titta! Visuellt sett tycker jag att den är rätt tråkig. Då kommer man ju såklart in på hur man värderar ett fotografi när du betraktar det?

Nå, Vi blev ivägkörda från stenarna vi stod på av parkförvaltaren så jag gav upp och gjorde den här bilden för att friska upp skylinen en smula!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.