Parisare i Vasastan

18 juni, 2011

Foto: Wasa hof´s uteservering

Hur fotograferar man mat så att den ser läcker och aptitlig ut när du befinner dig på Restaurang?

Det gäller att titta på maten som om du ser ett landskap tex berg, vatten, himmel och natur.
I det här lanskapet behöver du sedan ta ut huvudmotivet dvs det som ögat fastnar för mest.
Kom ihåg att det är skillnad på att fotografera ett dukat bord med tallrikar, glas och bestick. Då blir maten bara en liten del av porslinet. Försök istället att renodla maten och komma så nära med kameran som det bara går. Det här är ju definitivt en bild som skall vara med hem från resan!

Vilka kunskaper och utrustning hjälper till att få det där lilla extra?

Ett ljusstarkt objektiv eller ett halvlångt tele med bra närgräns gör bilden lite roligare.
Kunskap hur man ställer in kameran manuellt och reglerar vitbalansen.
Hur du komponerar snyggt och därmed bjuder in betraktaren.
Förmåga att ta ut beståndsdelarna i rätt ordning och exponera med rätt skärpedjup.

Vill du lära dig mer och förbättra din kunskaper ytteliggare? Anmäl dig till en edagskurs i foto eller kanske vara med på en sommarkurs i Juli som tar dig långt vidare i denna underbara fotografiska värld!

Kommentar

Fält markerade med * är obligatoriska.