Polisen säkerställer vägarna i Påsk eller?

Publicerat
Foto icepic.se
Foto icepic.se

Tidigare på dagen på väg att fira Påsk blev vi stoppade längs landsvägen av en patrullerande Polis. -Allt i sin ordning. På kvällen senare samma dag blev vi återigen stoppade av en annan polis som testade nykterheten och säkerhetsbältet. -Allt i sin ordning igen.

Foto icepic.se
Foto icepic.se

Ett par mil senare längs samma väg blir vi ifatt körda av den här gången två andra polisbilar i full fart som visar sig vara ute efter att stoppa oss och prejar oss av vägen.

Foto icepic.se
Foto icepic.se

Den här gången känner vi oss kränkta och förbannade eftersom vi vet att polisen kommunicerar med varandra och att det därmed inte är någon slump. Alla hoppar därför ut ur bilen för att ta reda på vad det är frågan om. Polisen möter upp och fumlar med pistolerna. En ganska häftig diskussion utbryter om hur polisen agerar och varför som vi naturligtvis inte får svar på. Som alltid har jag kameran med mig och glider åt sidan för att dokumentera vilket får en lugnade effekt när de bestämmer sig för att ta föraren handgripligen avsides.

Foto icepic.se
Foto icepic.se

Det hela slutar med att allt är i sin ordning och polisen tjurar över att dom inte lyckats åstadkomma något var det nu var dom var ute efter förutom att dom förstörde våran påskkväll och griniga över allt tjafs som kan tyckas vara helt enligt våran rätt beslutar dom sig för att bötfälla passageraren i mitten av baksätet för att denne inte hade säkerhetsbältet på sig då polisen frågade om det förhöll sig så och personen svarade att så var det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.