Porträttkurs

Publicerat

Ikväll startade jag upp en renodlad porträtt kurs på folkuninversitetet och det var riktigt roligt att se så stort intresse bland deltagarna!
En del frågor krestade kring huruvida man gör bilder av främmande människor på gatan samt hur man förbereder sig och modellen för att bibehålla intresse och energi under pågående fotografering.

Den här bilden ovan gjorde jag förra tisdagen i Paris av en till synes främmande servitör som ändå är med på noterna. Bakgrunden och förberedelserna tog ett antal timmar på uteserveringen där jag spenderade friskt med beställningar och pratade med stort sett alla som kom nära mitt lilla bord som jag till en början delade med en alldeles förtjusande flicka som hjälpte till att skapa bra uppmärksamhet och hålla igång konversationen. Därfefter fick jag frågan om det gick att komma till Stockholm och jobba av en av servitörerna medan Chris här ovan var seriöst intresserad av att medverka som modell i något uppdrag. Sådär fortsatte det hela kvällen och jag fick mina bilder! Och närhelst jag kom tillbaka vilket jag gjorde flertalet gånger så togs jag emot med öppna armar och bästa fotobordet så att jag i lugn och ro kunde ägna mig åt favoritsporten Caféfoto!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.