Svartvit framkallning

Publicerat
Björkvik 2367/22

Gråskalan är alltid aningen svårare att framkalla eftersom vi inte har någon förlaga jämfört med färg. Det är till fördel när du exponerar om du vet hur din färdiga bild skall se ut med känsla och stämning. Den övre bilden är exponerad normalt medan den under är underexponerad (mörkare) efter högdagern. Klicka upp bilderna och jämför lågdagern (de svarta partierna) med varandra.

Det blir som regel fotografens subjektiva bedömning som gäller och många gånger är det kanske mycket begärt att redan på plats avgöra vad man vill med bilden när det kommer till spontanfotografering. Ett metodiskt fotograferingsflöde gör att du kommer hem med alternativa exponeringar. Dessa bilder är framkallade likvärdigt för jämförelsen med viss skillnad i kompositioner. Titta även på hur himlen skiljer sig.

Med alternativa exponeringar och kompositioner utvecklar du din förmåga att Se och berika ditt bildspråk. Detsamma gäller framkallningsprocessen som sluter cirkeln i fotografering.

Den 24-28 November kan du vara med på en 4 dagars workshop med fotografering och framkallning i svartvitt. Följ länken här under och boka senast 13/10. Tre platser lediga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.