Icepic Fotograf Marcus Johansson

Visuell Kraft – Bildkomposition 2019

Lär dig tänka och fotografera metodiskt.

Med långsam precision och strukturerade fotoövningar vinner vi mer detaljerad förståelse för vad som gör skillnad till det bättre. Kunskap som höjer ens värderingar och sakta förvandlar ditt fotograferande till hantverk!

Till vår hjälp övar vi på att balansera bildkomposition till att lyfta fram essensen ur dina bildmotiv.

Oavsett om du fotograferar Natur – Porträtt – Action – eller Gatufoto så bygger du upp bilden med bildkomposition. Den här dagen får dig att tänka till och bryta mönster med invanda och kanske begränsande rutiner. Det går att göra så mycket mer där de flesta väljer att var nöjda.

Planerad datum för Komposition i Stockholm (endagskurs)

2019

Aug: Ingår i Sommarkursen
Sep: 8, 14
Okt: 12 -fullbokad
Nov: 10, 24
Dec: 15, (30/12 startar i Linköping)

Nyhet för en person!

Privatkurs på en tisdag till reducerat pris under hösten 2019!             Jag har noterat en ökning av endagskurser för seniorer och företagare de senaste två åren. På prov vill jag därför tillmötesgå detta för er som kommer loss och vill ha egen kursdag! 3900 kr. (ord 5670 ) Moms tillkommer för företagsfakturering.

2020: 

Jan: Kommer…                                                                                                                Feb: Kommer…
Mar: Kommer…
Apr: Kommer…
Maj: Kommer…                                                                                                          Jun:
Juli:

Kursavgift Per/pers. 1890 kr.
Max antal deltagare 6
Kurstid: 10-16
Minimum 3 deltagare som skall vara anmälda senast 7 dagar före startdatum.
Skriv kurs och datum som du vill boka i ett mail till marcus@icepic.se
Moms tillkommer för företags fakturering

Boka valfri veckodag som workshop privat eller som föreläsning för grupp. Prisexempel för 1-3 deltagare 5670 kr. (Kursen kan även förläggas på önskad plats mot tillägg av resekostnad och ev. boende)

Private courses are available in English.

Kunskapen, fotoövningarna har inte ett dugg med vilket verktyg (kamera) du använder. Bildkomposition och kameravinklar kan lika gärna utföras med mobilkamera så länge du är införstådd med dess eventuella begränsningar.

Den här kursen lär dig grundläggande kompositionsregler och hur de med fördel kan guida dig när du fotograferar. Övningarna tar dig steg för steg så att du verkligen förstår genom att utföra dom själv.
För att vidare begripa varför dom är viktiga bryter vi mot reglerna för att lära vad som händer. Därefter genomför vi övningar på gränsen med exakt precision för att toppa vad som är möjligt utav ditt bildmotiv.
Skillnaden är bländande och så här långt har alla kursdeltagare lämnat dagen med en Aha-upplevelse!

Vi är en liten grupp och jobbar nära varandra med god struktur och pedagogik som medför att det blir förståeligt och enkelt.

Fotograf Marcus Johansson

Spontana kommentarer från kursdeltagare…

Köp ett snyggt presentkort och ge bort en fotokurs!

 

Innehåll

 • Motivens placering och ordning i bildrummet
 • Bildriktning med positiv eller negativ fördelning
 • Maximera det visuella intrycket med diagonaler
 • Grundläggande kompositionsregler som guide
 • Positiva och negativa blickpunkter – blickfång
 • Kreativa kameravinklar som isolerar eller nyanserar budskapet
 • Metodiskt och strukturerat tänk och genomförande
 • Analytiska frågeställningar som guidar din utveckling vidare

Målet med kursen

Med genomtänkta fotoövningar breddas din förmåga att se motiven ur fler perspektiv samt din förståelse för hur kameran översätter det ögat ser och vill fotografera.

Dina ramar för tänk och planering vidgas och du får bättre kunskap om hur du gör en vanlig enkel bild mer intressant samt att du tar med dig struktur och arbetsmetod som hjälper till att utveckla din bildkomposition allt efter.

Start kl. 09:30 Slut 16:00 Lördag elle Söndag

Vi stämmer av utrustning och planerar dagens bilder och kompositionsövningar. Fotografering sker efter direktiv och struktur som ni får på plats. Vi kommer att jobba nära varandra så att jag kan vara med som bollplank och vägledning med avbrott för lunch kl.13-14:00

Vi analyserar ett antal bilder från dagen med strukturerade frågeställningar som du tar med dig för din fortsatta utveckling.

Klicka upp några av bilderna nedan och finn ut om du kan sätta fingret på hur de är gjorda, vad som gör skillnad och varför?

Mycket Nöje!

Fotograf Marcus Johansson

6 kommentarer

 1. Godmorgon Marcus,

  Återigen tack för en inspirerande kurs igår. Finns en hel del att testa nu och Kevin och jag kom överens att vi ska öva tillsammans, varje gång med en ny tema från din lista. Jag var helt slut igår kväll.
  Mina carnaval bilder var bara skräp, där finns också en hel del att öva för mig. Tror av dom 150 bilder jag tog, bara 3 blev någonting så ingenting att skryta om.
  Tack också för fika, Hoegaarden är en bra mellan mål haha. Hoppas din middag blev som du tänkte dig.
  Vi hörs och vem vet anmäler jag mig igen i framtiden,
  det finns risk för det 🙂

  Mvh Erwin

 2. Jag (och en kompis) är nyfikna på dina workshops (bildkomposition eller porträtt). Jag skulle dock vilja byta ett par ord med dig innan vi anmäler oss. Vi tror också att april/maj kan vara realistiskt. Kan jag nå dig och är det någon tid som passar att jag ringer?

  Hälsingar Carina Cannertoft

  • Hej Carina,
   Roligt att ni hitta mina fotokurser! Ring mig närhelst det passar så språkar vi om upplägg och möjligheter…Mvh //Marcus
   Ps. Du hittar numret under Kontakt överst på sidan!

 3. Bildkomposition i Stockholm 8 april ser lovande ut och skulle kanske passa mig. Finns plats kvar anmäler jag mig gärna.

  Anders

  Ps. Såg någonstans tror jag en streetfoto i Hongkong? Skulle gärna ta emot mer info. Ds.

  • Hej, Anders. Vad roligt att du hittat mina fotokurser! Bildkomposition på söndag 8/4 är tyvärr fullbelagd.. Se gärna över om det finns ett annat datum som kan passa dig och mejla mig så returnerar jag en bokningsbekräftelse!
   Mvh //Marcus

 4. Hej Marcus,
  Suveränt fina bilder och trevlig presentation av din verksamhet. Jag skulle väldigt gärna vilja vara med på fotoworkshopen 6 maj,
  Hälsningar Åsa

Kommentar

Fält markerade med * är obligatoriska.