Icepic Fotograf Marcus Johansson

Bildkomposition visuell kraft 2018

Gör dina bilder mer intressanta för betraktelse!
Lär dig tänka metodiskt och fotografera strukturerat. Med hjälp av balanserad bildkomposition lyfter vi fram essensen ur dina bildmotiv.

Planerad datum för Komposition i Stockholm 2018 (Obs endagskurs)

Privatkurs heldag för 1-2 deltagare till reducerat sommarpris 4500 kr. Jun-Aug 2018 Boka fritt datum

Vårterminen 2018
Jan: 18-21 (Relaterad Foto Workshop i HCM-Vietnam)
Feb: 4, 25
Mar: 4, (15-17 Fotoweekend i Berlin), 25
Apr: 8 Fullbokad, 29
Maj: 6, 27
Jun: 3
Jul: 3
Aug: Ingår i Sommarkursen som startar 4/8
Sep: Kommer…

Kursavgift Per/pers. 1890 kr.
Max antal deltagare 6
Kurstid: 10-16
Minimum 3 deltagare som skall vara anmälda senast 7 dagar före startdatum.
Skriv kurs och datum som du vill boka i ett mail till marcus@icepic.se
Moms tillkommer för företags fakturering

Boka en egen kursdag privat pris 5670 kr. för upp till 3 deltagare (kursen kan hållas på plats hos er mot resetillägg) Every private course is available in English. 

Lär dig tänka och fotografera metodiskt och strukturerat som ett proffs för att komma åt det bästa av din motivkategori!

Spontana kommentarer från kursdeltagare…

Vad består en bra bild av och hur bygger du upp den?

Kort och gott behöver  fotografen inför en fotografering läsa in övergripande innehåll i motivets bildrum, Bestämma sig för en slags rangordning av hur bildelementen behöver fördelas och därefter  ge detsamma en tydlig riktning  så att budskapet kommer fram till betraktaren på det sätt som du själv upplever det på plats eller vad du önskar förmedla. Låter det här knivigt? -Oroa dig inte efter den här workshopen står allt klart sen är det bara att fortsätta träna på att få till det snabbare och bättre!

Det går även att boka kursdatum efter överenskommelse för grupp eller valfri dag enligt skräddarsytt program. Pris totalt för 1-3 deltagare 5670 kr. Begär offert för större grupper.

Köp ett snyggt presentkort och ge bort en fotokurs!

Klicka upp några av bilderna nedan och finn ut om du kan sätta fingret på hur de är gjorda, vad som gör skillnad och varför?

 

Innehåll

Det är skillnad på att ”knäppa en bild” och att ”göra ett foto” Vi tar ut bildens beståndsdelar, flyttar Focus, ändrar skärpedjup, byter ut bakgrund till förgrund osv. Detta lär oss hur varje del lyfter fram motivet eller sänker detsamma.
För att verkligen förstå vad Linjer, Ytor, För- och Bakgrund betyder för det slutliga tvådimensionella fotografiet, gör vi genomtänkta fotoövningar och diskuterar resultaten.
Det är den hårfina skillnaden som gör att man ropar ”imponerande” istället för ”platt och trist”.

 • Sätta fingret på samtliga element i bildrummet
 • Vilken betydelse -och hur bör de sammanfogas för att återge din berättelse
 • Hur komponerar man korrekt och mer kreativt
 • Lär dig läsa och förstå bildens riktning och därmed positionsordning
 • Vilket är huvudmotiv alternativt blickpunkt och var skall fokus ligga
 • Hur balanserar Linjer – Ytor – Ljus & Skuggor som du ser dem eller som de blir
 • Du lär dig en struktur och metod som utvecklar ditt bildsinne närhelst du fotograferar

Målet med kursen

Med genomtänkta fotoövningar breddas din förmåga att se motiven ur fler perspektiv samt din förståelse för hur kameran översätter det ögat ser och vill fotografera.

Dina ramar för tänk och planering vidgas och du får bättre kunskap om hur du gör en vanlig enkel bild mer intressant samt att du tar med dig struktur och arbetsmetod som hjälper till att utveckla din bildkomposition allt efter.

Start kl. 09:30 Slut 16:00 Lördag elle Söndag

Vi stämmer av utrustning och planerar dagens bilder och kompositionsövningar. Fotografering sker efter direktiv och struktur som ni får på plats. Vi kommer att jobba nära varandra så att jag kan vara med som bollplank och vägledning med avbrott för lunch kl.13-14:00

Vi analyserar ett antal bilder från dagen med strukturerade frågeställningar som du tar med dig för din fortsatta utveckling.

Mycket Nöje!

Fotograf Marcus Johansson

6 kommentarer

 1. Godmorgon Marcus,

  Återigen tack för en inspirerande kurs igår. Finns en hel del att testa nu och Kevin och jag kom överens att vi ska öva tillsammans, varje gång med en ny tema från din lista. Jag var helt slut igår kväll.
  Mina carnaval bilder var bara skräp, där finns också en hel del att öva för mig. Tror av dom 150 bilder jag tog, bara 3 blev någonting så ingenting att skryta om.
  Tack också för fika, Hoegaarden är en bra mellan mål haha. Hoppas din middag blev som du tänkte dig.
  Vi hörs och vem vet anmäler jag mig igen i framtiden,
  det finns risk för det 🙂

  Mvh Erwin

 2. Jag (och en kompis) är nyfikna på dina workshops (bildkomposition eller porträtt). Jag skulle dock vilja byta ett par ord med dig innan vi anmäler oss. Vi tror också att april/maj kan vara realistiskt. Kan jag nå dig och är det någon tid som passar att jag ringer?

  Hälsingar Carina Cannertoft

  • Hej Carina,
   Roligt att ni hitta mina fotokurser! Ring mig närhelst det passar så språkar vi om upplägg och möjligheter…Mvh //Marcus
   Ps. Du hittar numret under Kontakt överst på sidan!

 3. Bildkomposition i Stockholm 8 april ser lovande ut och skulle kanske passa mig. Finns plats kvar anmäler jag mig gärna.

  Anders

  Ps. Såg någonstans tror jag en streetfoto i Hongkong? Skulle gärna ta emot mer info. Ds.

  • Hej, Anders. Vad roligt att du hittat mina fotokurser! Bildkomposition på söndag 8/4 är tyvärr fullbelagd.. Se gärna över om det finns ett annat datum som kan passa dig och mejla mig så returnerar jag en bokningsbekräftelse!
   Mvh //Marcus

 4. Hej Marcus,
  Suveränt fina bilder och trevlig presentation av din verksamhet. Jag skulle väldigt gärna vilja vara med på fotoworkshopen 6 maj,
  Hälsningar Åsa

Kommentar

Fält markerade med * är obligatoriska.