Icepic Fotograf Marcus Johansson

Street photography i Stockholm 2017

Street photography tar dig till ögonblick och platser ur verkligheten. Här gäller det att vara alert och spetsa all din fotografiska kunskap. Det handlar om att se och uppfatta det du har rakt framför dig. Mycket går ut på att fotografera spontant men samtidigt vara så pass medveten att du klarar att exponera hyggligt tekniskt eller kreativt och med ens väga in en intressant bildkomposition.
Vi jobbar med fria fotoövningar och en del fasta för att på så sätt förankra och spegla vilken sorts kunskap bilden kräver.
Tillsammans sätter vi upp en liten storyboard för dagen med både medvetna och spontana bildidéer. Går igenom vilka regler och lagar som gäller samt vilka knep som gör dig modigare med kameran bland främmande människor.

Spontana kommentarer från kursdeltagare…

Planerade kursstarter för Gatufoto i Stockholm 2017 

Jan: 1 (i Istanbul Turkiet), (12-15 i Hanoi Vietnam)
Feb: 12
Mar: 18 (Går i Hong Kong)
Apr: 2 (Fullbokad), (15 gästspel i Linköping), 22
Maj: 6-7 (Lör-Sön 2 dgr), 13 (Fullbokad)
Jun: 10-11 (Lör-Sön 2 dgr)
Jul: Ingår i Sommarkursen 4 dgr Komposition-Street-Porträtt-Bildanalys

Boka en egen dag privat!

Kursavgift Per/pers. 1490 kr. (två dagars kurs Lör-Sön 2400 kr)
Minimum antal deltagare 3. Max 8.
Tider: 10-16
Skriv kurs och datum som du vill boka i ett mail till marcus@icepic.se

(Kursen kan hållas på plats hos er eller vart helst ni önskar i världen. Skräddarsys för flera dagar eller större grupper efter önskemål.)

Moms tillkommer för företags fakturering

Jag har livnärt mig som fotograf de senaste 20 åren och plåtat Street som en passion sedan 1982. Är grundare till Street photography kurser i Sverige och har liknande och återkommande kurser i Paris, Barcelona, New York Istanbul, Berlin, London och Hong Kong sedan 2008. Undervisar ett par dagar i veckan på Folkuniversitet med olika kurser i olika nivåer samt hjälper yrkesfotografer att utvecklas.

Det går även att boka kursdatum efter överenskommelse för grupp eller enligt skräddarsytt program. Pris totalt för 1-3 deltagare 4470 kr. 5-8 deltagare 8940 kr. Every private course is available in English. 

Köp ett snyggt presentkort och ge bort en fotokurs!

Innehåll:

 • Träna på att förutse motiv, gatuscener, händelser och ögonblick
 • Ta ut miljöer, stämningar, platser som är grunden för ovanstående
 • Skapa intressanta bildkompositioner som framhäver motivets karaktär
 • Förberedelser med kamerateknik, tänk och planering för att alltid maxa bildkvaliteten
 • Fotografera kreativt och berättande (Story telling)
 • Fart och rörelse fotografering Metoder och knep som gör att du vågar mera
 • Kunskap att hantera vanliga och oväntade situationer
 • Professionell och konkret bildanalys efter kompositionsregler samt känsla och uttryck

 

Äventyret börjar med en kamera i handen en tidig morgon. Ljuset och luften andas möjligheter och löften om en strålande dag med fantastiska bilder i trevligt sällskap. Fotosafarin och jakten på den första bilden uppslukar oss helt när vi vadar fram bland gator, gränder, kullerstenar, tunnlar och fasader. Ett par timmar förflyter nästan obemärkt när någon ropar till efter att ha spanat in det perfekta fiket – Kaffe, öl, vin, lunch – mums! Vi hänger av oss ytterkläderna och placerar oss bekvämt. Surret om våra upplevelser och erfarenheter kommer O-ansträngt igång över en kopp rykande varm choklad med vispgrädde!

Läs mer om (nedan) vad en kurs i Street photography som det så flådigt heter på engelska kan tillföra din fotoglädje och kunskapsbank.

GATULIV

Några Street-bilder ur arkivet

 

4 kommentarer

 1. Stort tack för en grym helg med Streetphoto 17-18 april 2010.
  Mycket skratt, massa lärdom, trevligt sällskap och en hel del coola foton. Helt klart att man har en lång väg kvar att gå men nu har men en grund att stå på att jobba vidar från.
  Fick min kurs i 40-årspresent och kan verkligen rekommendera kursen och att köpa den til andra 🙂 bäst av allt var att mina vänner köpt en kursplats till sig själva också vilket blev picken över i:t att få uppleva det tillsammans

 2. Hej Marcus,

  Vi blev nyfikna och tänkte ge en endagskurs i street photography i present, men vill gärna att kursen ska gå i vår. Har du planerat några kurstillfällen under våren?
  Eventuellt kan vi bli minst 3, så att det går att ordna ett eget datum.

  Med vänlig hälsning
  Jan

  • Hej Jan,

   Låter som en toppen idé! Kurserna rullar på som vanligt till våren och datum kommer upp i slutet av november. Vill ni annars boka en egen dag så är det bara att hojta till om ni vet när. Mvh //Marcus

Kommentar

Fält markerade med * är obligatoriska.