Arkitektur Ny föreläsning om enkel till avancerad fotografering

Publicerat
Limhamn Maj 2019
Limhamn Maj 2019

Förväntansfull och nyfiken på två nybyggda fastigheter i Malmö är detta min första syn. SPP har anlitat mina kunskaper för att skapa kreativa och visuellt attraktiva bilder.

Faktum är att jag varje gång tvivlar på att det är möjligt att leva upp till den förväntade bildkvaliteten från områden som fortfarande är byggarbetsplats.

Önsketänket för en fotograf är såklart när arkitektur inspirerar och motiverar drivkraften till att börja fotografera och skapa.

Med material från 2,5 dagars fotografering insåg jag att uppdraget mött allt det motstånd som gör sig perfekt för en nyanserad föreläsning. Bild för bild delar jag med mig av utförligt fotografiskt tänk. Förberedelser och genomförande där varje bildruta visar negativa fällor samt belyser smarta och kreativa lösningar med relativt enkel kamerautrustning. Samt hur slutresultatet får sin fulla glans genom obligatorisk bildbehandlingsprocess som genom justering av ljus, kontraster, färger, toner och gråskala lyfter fram essensen ur bilmotiv och syfte.

Fotograf Marcus Johansson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.