Fotografera annorlunda.. (kreativt)

Publicerat

..kommer ur din förmåga att vilja se på motiven utifrån flera perspektiv. Det vill säga öva upp sig på att tolka bildscenarier som fler alternativa berättelser. För en del kommer fantasi enkelt och dom kanske istället får skärpa till sig för att tona ner. Kanske är uttråkad ett kännetecken som gör att man vill förändra? Kanske har man ett jobb eller följare som förväntar sig en smula dynamik och variation?

Okej, Om man nu inte har det i sig så finns det vägar som hjälper ditt bildspråk att bli rikare.

Att ändra sin natur med hur man är och tänker är väldigt långsökt och det är enligt min erfarenhet onödigt svårt för att inte tala om väldigt tidsödande. Människor som söker utvecklas väljer ofta inspirationskällor i form av böcker, teoretiska kurser och olika föreläsningar som sätter fingret på något vi känner igen och tror oss förstå av den anledningen. Berikad av energi och inspiration från källan märker vi efter några dagar att det var fränt med en kick men att vardagen snart gör sig påmind som om inget nytt har tagit plats. Under alla år som kursledare har jag noterat bildresultatet med väsentlig skillnad mellan de som anammat teoretisk kunskap och de som utövat praktiskt fotograferingsflöde.

Genom praktisk fotografering förankras medvetandet om att Du har förändrat och skapat. Är det bra genomtänkta övningar kan du använda och applicera fotograferingsflödet på dina egna motiv utan att ens förstå full ut, men kan konstatera det färdiga resultatet. Detta genererar förändring och efter fler övningar uppstår aha-upplevelser som sätter igång din kreativitet vare sig du frågar efter det eller ej.

Det här är riktig skoj vill jag lova och för mig är det alltid en aha-upplevelse när fotografer hittar fler sätt att berätta visuellt!

icepic fotokurser 20 år 2021

Ps. Ring mig gärna med frågor eller bara funderingar så hjälper jag till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.