Fotografera kreativt i sommar!

Publicerat
Fotokonst Gräs
Fotokonst Gräs

Släpp taget kring att upptäcka motiv och skapa dem istället.
Det finns så många roliga sätt att använda kameran på förutom att dokumentera semesterbilder.

Fotokonst Gräs
Fotokonst Gräs

Jag spenderade min semester i Skåne förra sommaren för att koppla av under ett par veckor. Två veckor göra att man till slut ser samma saker om och om igen och fotograferingen av det som känns nytt och annorlunda blir efter en vecka till vardagsmat, Man är vid det är laget mätt på det som finns runt omkring en.
Det är för mig en nödvändighet att nå fram till denna insikt eftersom jag till min natur är oerhört nyfiken och behöver stilla den glädjeprocessen genom utmattning.

Fotokonst Gräs
Fotokonst Gräs

Två dagar ägnade jag åt att fotografera gräs!

Efter att jag plåtat mig mätt på Stranden, Vattnet, Dynorna, Morgonljus, Blommor, Arkitektur, Vyer, Mat, Vattensport, och skärmflygning,
Fastnade jag en morgon för en grästuva i vinden på Stranden! Det blev upptakten till en studie på två hela dagar. Jag visste vad jag såg men inte hur jag skulle få ner det på bild. Det här experimenterandet vill jag kalla för “Kreativ lycka”

Jag hänger mig åt gräset en hel dag och låter känslorna styra kamerateknik och Bildkomposition. Fel, rätt eller vad som borde fungera fick stå helt åt sidan medans jag bara lekte fram olika sätt att avbilda gräset. Efter middagen ägnade jag ett par-tre timmar till att analysera och försöka förstå vad som gör en gräsbild enligt min mening med referens till det jag upplevde på morgonkvisten. Sammanfattar vad de bästa bilderna består av och ger mig på nytt ut följande dag för att mer bestämt försöka åstadkomma vad jag lärt mig!

Fotokonst Gräs
Fotokonst Gräs

När bilden känns rätt dvs består av de ingredienser som bygger upp den med visuell kraft och stämning lägger jag på den slutgiltiga känslan genom färg och ljus i Bildbehandlings processen. Resultatet blir Fotokonst av gräs och ett par dagars härlig aktivitet som bara kostar dig tid och glädje men som även har utvecklat ditt fotografiska sinne!

Fotograf Marcus Johansson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.