Fotografera mera – mycket mera!

Publicerat

Vill du bli bättre på fotografering och göra mer intressanta bildberättelser måste du engagera dig oftare än söndagar och semestrar. Låt säga att du bara har den tiden så kan du ändå göra så mycket mer. Istället för att hänga kameran på axeln din lediga dag och ge dig ut på söndagspromenad i hopp om att kanske finna något motiv eller två. Så tar du kameran i handen och fotograferar allt som kommer i din väg under hela promenaden. Lämna kameraväska-fodral och linsskydd hemma.

Gamla stan

Det är nämligen inte motivet som gör dina bilder intressanta utan hur du fotograferar motivet.

Tennstopet i Stockholm
Tuletorget Gränsen Sundbyberg
Götgatan – Folkungagatan

Ser du inte motiven så är det ofta för att du inte förstår eller kan relatera till vad som kan bli en bild. Då behöver du skaffa dig det underlaget genom erfarenhet. En heldag med kameran bör resultera i ca 500 bilder som du sedan i lugn och ro går igenom på datorn där hemma. Tänk inte ens tanken på att slänga bilder redan ur kameran för att du gör en bedömning att det inte blev bra. Ta upp bilderna på stor skärm hemmavid och erinra dig om varför de gjordes. När du hittar bilder som på något sätt tar tag i dig oavsett motiv börjar förståelse växa fram för vad som verkligen gör skillnad och du kommer bli förvånad över vilka bilder som plötsligt träder fram.

Stockholm

Känns den här vägen knepig och lite svår så kan du alltid komma till mig så ger jag dig uppgifter och teman som är relaterade till särskild insikt och kunskap!

//Marcus – icepic Fotokurser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.