Fotografera sakta och medvetet!

Publicerat
Tonfisksallad

Tänk till när du höjer kameran och låt inte huvudmotivet göra dig blind förallt övrigt som finns med i bildrummet. Ta fasta på hur sekundära motiv är placerade i förhållande till huvudmotivet. Lägg märke till ljusets infallsvinkel samt hur stor del som faller i skugga. Flytta huvudmotivet tills ljusets fördelning känns balanserat kontra skugga.

Gärdgårdsstaket

Se staketstolparna och placera dem i bildrummet så de balanserar med gräs och övriga bildelement. Begränsa antalet stolpar så det blir en meningsfull och följsam linje samt hur högt eller lågt horisonten bör ligga för att ge ett balanserat intryck.

Gräs

Hitta en fokuspunkt – blickfång i havet av gräs och bygg upp bildkompositionen efter denna. Fundera eller pröva med olika skärpedjup samt slutartider för vinden som lätt skapar rörelseoskärpa.

Åsnor

Stanna till och påkalla djurens uppmärksamhet. Tänk på att hitta kameravinkel som låter de övriga Åsnorna få plats samt att det är luft mellan dem så de inte integrerar med varandra och blir till klump som gror igen på den färdiga bilden.

Biff med ben

Balansera köttbitens placering på gallret och se till att du får med glödande kol och gärna lite eld som skapar liv och tillför grillkänsla.

Fototips av #icepicphotography //Marcus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.