Gatufoto är en kärleksförklaring till livet

Publicerat
Feminin shape New York Grand Central Station

Att springa runt med hoven och fånga in allt du reflekterar över kan vara oändligt spännande eller totalt dött. Drivkraften och vetskapen om att det din kamera samlar in kan delas med andra människor över nätet gör Street Photography till en ganska stor hobby och för många en livsstil. Men det är i huvudsak mötet med andra människor, situationer och beteendemönster som förenar och håller oss igång.

Gatufotografer Martin och numera avlidna Glenn Capers – Coney Island NY

Gatufoto kommer alltid tillbaka till dig själv för hur du är som person med bakgrund och erfarenheter. Det speglar sig också i din uppfattningsförmåga och fantasi samt lusten att dela med sig och berätta.

När du snurrat ett antal varv runt din stad inser du snart att händelser av olika slag är väldigt sällsynta och dessutom svårfångade på bild.

06182/10 King of Fifth – Manhattan

Därför kan det många gånger vara klokt att sluta leta och istället försöka berätta om det som finns där framför dig och kameran. Det är vågar jag påstå denna fångst som lever och når längst till andra betraktare. Lite som att du skriver din egen berättelse istället för att överlåta till andra att förhoppningsvis urskilja någon story från dina mer tveksamma bilder. Gediget arbete med bakomliggande tänk kommer alltid nå fram och belönas.

06689/10 Money for Weed

Så var börjar vi någonstans? Vi börjar naturligtvis med en tutorial där grunder och ramar framhävs som förhoppningsvis inspirerar och gör det här till något riktigt kul. Street Photography med icepic

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.