Modellfoto kurs i Paris

Introduktion

Den här kursen tar dig med på det där fotoäventyret som de flesta fotoentusiaster eller yrkesfotografer kanske bara får drömma om.

Att fotografera en modell i häftiga miljöer i kärlekens och modets stad Paris blir något att berätta om, ett minne för livet. Det här är så vansinnigt spännande och roligt att dom som tidigare har gjort kursen kommer av sig helt och tappar fattningen (skämt åsido) Men Jag har väl aldrig på någon annan kurs behövt upprepa momenten i övningarna så många gånger för att deltagarna blir så himla inspirerade och kreativt engagerade till den grad att tid och rum försvinner för stunden!

 Innehåll

Fotoövningarna grundar sig på mina 17 år som yrkesfotograf. De är väl genomtänkta i minsta detalj och formade till en genomarbetad struktur.  

  • Ta ut intressanta bakgrunder som lyfter fram motivet
  • Förberedelse samt hur du engagerar och regisserar modellen
  • Hel –halvfigur och ansiktsporträtt
  • Komposition och kameravinklar
  • Arbeta med nivåer och djup
  • Träna på att se fällor som negativa linjer, skuggor mm
  • Bildens riktning och energi samt modellens kroppsspråk
  • Ta vara på befintligt ljus och tillsätta viss upplättning

 

Målet med kursen

Ditt sätt att tänka, se och genomföra ett porträtt i miljö kommer vara utvecklad i linje med hur yrkesfotografer arbetar. Möjligheten att göra professionella bilder med en liten enkel utrustning där du lutar dig mot dina nyförvärvade kunskaper. Du får större insikt och förståelse för vad som gör en människa mer intressant för betraktaren. Din känsla för bildrum och komposition är betydligt mer utvecklad och kommer att finnas med längs resten av din fotografiska resa!

Start kl. 09:30 Slut 16:00 Söndag 1/6-2014

Vi stämmer av utrustning och går igenom dagens program. Fotografering sker efter direktiv och struktur som ni får på plats. Vi kommer att jobba nära varandra så att jag kan vara med som bollplank och vägledning fram till lunch kl.13:00 som vi äter på någon trevlig restaurang där vi kan koppla av och smälta intrycken tillsammans. Med ny energi fortsätter vi sedan dagen ut.

Kursavgift 1990 kr. per/pers.

Missa inte det här!

Fotograf Marcus Johansson

3 svar på ”Modellfoto kurs i Paris”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.