New York

Streets of New York City 2012

Bakgrund:
Nu har jag plåtat street seriöst sedan 2005 men resan började redan 1982.
2008 började jag undervisa i ämnet i form av fotoworkshop och var då ensam om att ha en renodlad kurs för gatufoto i alla fall om jag får referera till Google som sökmotor Det gick inte att hitta liknande kurser överhuvud taget på nätet.

Min passion för street bara fortsatte att växa och snart ledde jag kurser utomlands och gör så fortfarande.

2007 Kom jag till insikt om hur mycket det här betyder för mig och bestämde mig för att toppa min kunskap på ämnet.
Som person är jag väldigt analytiskt lagd, en obotlig romantiker som ständigt söker utveckla det område som intresserar mig,
Gärna genom att studera, öva och praktisera och helst komma till full insikt genom att pusha gränser och göra fel.
Jag försöker vandra alla stigar och lyfta på alla stenar i törst på ny kunskap allt för att göra bildberättandet mer intressant och roligt för mig, och slutligen betraktaren. Erfarenheten och insikten som följer baserad på fotografiska misstag gör det enkelt att förklara fördelar och nackdelar pedagogiskt i min undervisning samt att jag alltid finner något användbart ur varje fel.

Dessa bilder från i år är frukten av 4 vändor till NY med samanlagt 7 veckors fotograferande från morgon till kväll.
Törs man säga att jag har gjort ca 30.000 bilder med eftertanke bakom varje.

Nåväl, det är påtagligt hur ens bildspråk ständigt förändras även om det kan tyckas lite för ett ovant öga så är det en påtaglig skillnad för mig. Spårar jag den så föddes den av ett sökande och uppstod så att jag förstod och tycket om den från ett sånt där härligt misstag jag gjorde i New York 2009. Sedan dess har jag när sinnet och förutsättningarna varit rätt tränat på att lyckas med den här typen av bilder mer medvetet. Vilket visar sig vara ofantligt svårt och kräver enorm energi, motivation, rätt kamerateknik och massor av inspiration till att börja med. Jag övade som tusan i London på Streetphotography-festivalen förra året, Paris och Barcelona m.m. Till slut när jag befann mig i Berlin i år började jag förstå tekniken och hur den skall användas i det spontana ögonblicket och därmed kunna fotografera med krav på att lyckas.
(Den här gången presenteras en handfull bilder i denna stil)

Bilder markerade med “Street Art by icepic.se” Är fotografier som når sin fulla potential som inredning på väggen, Fotografier som tål att betraktas om och om igen utan att de blir långtråkiga eller enformigt. Dessa bilder använder jag som ryggrad och bas i en samling med övriga motiv så att du får rätt känsla och tempoväxling i bildserien.

Vill ni ha hjälp med att mixa ett antal verk till företagsväggen eller hemmet i en snygg och genomtänkt serie alternativt enstaka placeringar, Proffsigt inramat och hängt, Som tillsammans skapar en härligt tidlös visuell upplevelse av äkta fotokonst från livet och gatan så är det bara att hojta till så presenterar jag ett snyggt förslag utifrån vår kommunikation!

Alla bilder är den äkta varan, Manipulerade fotografier förekommer ej. Upplagan är begränsad och signerad

Prisexempel:
A1 (Pappersformat ca 60-90 cm.) Monterad i ram ca 80-110 cm. med passepartout från 6500 kr.
A2 (Pappersformat ca 40-60 cm.) Monterad i ram ca 50-70 cm. med passepartout från 4800 kr.

Välkommen!

Fotograf Marcus Johansson

4 svar på ”New York”

  1. Tjena Mackan

    Jag vet att du vet och att jag sagt det förut men Oh, så snygga bilder. Har just tittat igenom de nya från NY och de är så vansinnigt bra.

    Vill bara säga det igen! Bravo!

    /Jon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.