Porträttfoto i hemmet

Publicerat

Så här i vintertider är det lugnt och skönt att stanna hemma och aktivera sig med sådant som kanske annars inte blir av på samma sätt. Ta fram kameran och porträttera familjemedlemmar men endast en person och fotosession åt gången. Gör det med målsättning att skapa den där bilden som du tycker representerar personen ut i fingerspetsarna och som gör dig så nöjd att du vill hänga den stolt på väggen.

När jag som fotograf socialiserar med någon jag känner väl uppstår det ibland uttryck och mood som jag önskar att jag kunde få ner på en bild. En stund senare med kameran i hand inspirerad av det jag sett är min förhoppningen att försöka återskapa detsamma. Det brukar för det mesta sluta med att jag får nöja mig med något annat uttryck. Men glad ändå över nygjorda bilder som ibland faktiskt överträffar det jag inledningsvis hoppats på.

Just den här gången enligt bilderna ovan lyckades jag med det som jag så många gånger försökt att fånga tidigare. Och här refererar jag till ett par års tid. Men vem har bråttom? Drivkraften och min envishet med att lyckas har istället gett mig härliga bonusbilder till följd som jag idag inte skulle vilja ha ogjorda.

Vill du ägna lite corona-tid till att utveckla dina fotografiska kunskaper så har jag beskrivit mitt sätt att göra den här typen av porträtt med resonemang och fotograferingsflöde bit för bit. Pedagogiskt uppställda fotoövningar som guidar dig att se och förstå avgörande kunskaper samt att på egen hand även analysera. Du kommer definitiv att få glädjas åt många, många bonusbilder längs vägen. Bilder som kanske bara går att vaska fram tack vare ert gemensamma engagemang med att lösa fotokursens uppgifter. Det går även köpa min hjälp som tilläggstjänst om så önskas eller behövs.

Läs mer här Bildjakt Porträttfoto som distanskurs

Ps. Den vänstra bilden på mitt barnbarn Angeli har jag i A3 format på väggen hemma! //Marcus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.