Fotokurs på Skansen med professionell fotograf

Publicerat

Tillbaka till kurssidan. Fotografering ska vara och är roligt!

Läs texten och klicka upp bilderna så ni ser dem korrekta!

-Hallå icepic! Är du här för att fotografera mig igen?
– Ja, det skulle va roligt och jag har med mig en kursdeltagare som också är intresserad!
-Vänta lite så kommer jag ner.
-Oj, Vad stora ni blev härifrån marken. Jag tror att jag tar det lite försiktigt, Kommer ni åt att fotografera mig så här?
-Nja, även om du upplevs som ganska nära blir du väldigt liten på bilden. Ge det lite tid och se om du törs komma närmre när du vant dig en smula? Vi står här helt stilla så att du inte blir skrämd av plötsliga rörelser.
-Okej, Nu kommer jag närmre. Blir det bra så här?
-Jodå, Klart bättre! Men grusgången integrerar med dig mot den platta marken eftersom jag står och fotografera ner mot dig istället för att sänka kameran och komma på samma nivå som dig. Färgerna i marken går ihop med din päls vilket gör att om du vill komma mer till din rätt så kanske du kan ställa dig på stenen där? På så vis kommer du upp en bit och det blir lättare att urskilja dig från bakgrunden.
-Absolut, inga problem nu när jag känner mig tryggare. -Blir det bra så här?
-Helt perfekt, Tack! Om jag bara skulle göra en enda bild med utgångspunkten att jag aldrig sett en Ekorre förut så beskriver den här posen hur du är skapt. Dina öron rakt upp tillsammans med svansen speglar ditt kroppsspråk och energi mycket positivt sammantaget.
Men som porträttfotograf upplever jag dina ögon en smula vilda eller ointresserade.

Jag skulle önska att jag får en bild med lite mer närvaro och kontakt nu när vi ändå är bekanta med varandra. -Så om jag ber dig titta lite mot mig och kameran så får vi se om vi lyckas?
-Jodå, Nu har vi kontakt och en form av dialog, mycket bra. Nu förfaller dock porträttet lite platt eftersom du vred på huvudet så minskade djupet i ansiktet en smula.
-Så om jag får va kräsen så skulle jag önska att du lutar dig fram mot mig som om du var nyfiken på kameran eller vilka inställningar jag använder.
-Perfekt, precis så! Den här bilden kommer du att gilla. Jag skickar över dessa till vi ses nästa gång.

-Hm, Undrar dock om inte det först bilden ändå blev mer Ekorre i sin naturliga miljö nyfiket på väg ner för trädstammen? Nåja, så där fortsätter tankarna att mala tills man vet bildens syfte och hur den skall användas. Jag har som sagt både och! 😊 //Marcus -icepic

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.