Berättande bilder med dubbelexponering

Publicerat

På besök i Tallinn fann jag den här statyn föreställande en munk. En spännande figur med sitt tomma ansikte som överlåter till betraktaren att föreställa sig. Att fotografera statyer och få det levande eller överhuvudtaget visuellt intressant är en känd utmaning. I min fantasi kopplar jag denna munk till spökfilmer och bestämde mig för att försöka skapa något i still med detta.

Bild 1. Gör jag som en etableringsbild. Bild 2 som ett helfigursporträtt med Multifunktionsinställningen påslagen för två exponeringar som därmed monteras i kameran direkt. Resultatet blir den tredje bilden som jag beskurit en aning och framkallat som svartvitt för att ytterligare knyta ann till mystiken och med gråskalan reducera tidsandan. Klicka upp bilderna för att se i 100%

På torsdag den 29/12 har jag smygpremiär på kursen Dubbelexponering som startar! Anmäl dig om du vill vara med. -Du hittar även fler startdatum. //Marcus -icepic.

Här är ett annat exempel på hur jag ville skapa ett porträtt av en kursdeltagare där även uppgiften med bildmotivet framhävs på ett kul och spännande sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.