Bildbehandling & arbetsflöde i Photoshop på Kryssning Sthlm-Tallinn

Publicerat

Workshop i Camera Raw och Photoshop Stockholm-Tallinn 12-14 Apr 2019

I min yrkesroll som fotograf och efter 10 år av undervisning på Folkuniversitetet har jag reducerat ner bildbehandlingsprocessen till ett minimum. Det innebär att jag har skapat ett arbetsflöde som genererar de bilder som ni ser i mitt galleri. En korrekt eller kreativ process tjänar på att vara lika självklar som din exponeringsteknik när du fotograferar.

Jag minns mitt första möte med digitala processer för drygt tjugo år sedan och hur roligt och fantastiskt jag tyckte det var jämfört med de analoga arbetsredskapen. Tills insikten av oändlighet hämmande mitt arbetsflöde rejält. Alla dessa frågor som ofrånkomligen hemsöker en nyfiken och analytiskt bevandrad hjärna. Frågor kring vad som är smart och vad som är möjligt, Vilka verktyg och hur påverkar ordningen av användandet? Det har tagit sin tid att lyfta på alla stenar och välja alla möjliga stigar för att skapa visdom kring hur det påverkar bildens slutresultat.

Fotografering är skoj och för att göra den här workshopen till något mer än bara kunskap har jag förlagt den enligt nedan.

Pris 3990 kr. Inkluderar: Kryssning Värtahamnen-Tallinn T/R. Fredag Samling 15:00 i terminalhallen – Värtahamnen.
Workshopen startar ca: 16:00 till 19:00 på dit och hemväg. Singelhytt, Matkuponger för Ala carte 2 x 350 kr.

20:00 Gemensam middag Ala carte. Vi surrar foto i trevligt sällskap och jag kommer att tipsa om hur man gör “Rockfoto” för er som vill fotografera showen på scenen som brukar hålla hög fart och klass.

Lördag: Fri fotografering i Tallinn eller vad ni önskar göra. För er som vill hänga med mig kommer jag att besöka Gamla Tallinn för att göra Cityscapes i Fine Art med inslag av Street samt en och annan multiexponering! Söndag anländer vi Värtahamnen 10:30

Preliminäranmäl er snarast om ni vill vara med!

Yrkesfotograf Marcus Johansson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.