Fotokurs Distans – Bildjakt nya bildmotiv

Publicerat

Med anledning av min fotoutställning i Skåne under Påsken besökte jag Stens huvud Nationalpark. Jag bestämde mig för att göra en egen Bildjakt på temat Grön färg. Eftersom jag besökt parken tidigare vid samma årstid visste jag att färgvalet hade bra förutsättningar. Vädret var ganska kallt grått och trist men det glömde jag snart av då jag fann den här grenen som i min fantasi blev till en orm som kom slingrandes ner för trädet. Den satt lite väl högt och gjorde att jag behövde backa en smula för att på så sätt få rätt kameravinkel som synliggjorde ormens huvud med bakomliggande kropp. Vilket i sin tur medförde att jag behövde delförstora bilden efteråt. Hade jag haft längre brännvidd än 35 mm. hade detta gått att undvika. Fördelen med mitt ljusstarka objektiv var att jag kunde lägga fokus på ormens ögon och med F 1,8 och skapa hyggligt kort skärpedjup på bakgrunden som annars riskerat bli för integrerad och därmed rörig för den objektiva betraktaren som då antagligen inte sett annat än en trädgren och aldrig kunnat göra likheten med en orm. Nästa steg blev att finna ut bästa möjliga bildkomposition genom att renodla så mycket det gick från övriga trädstammar och trädgrenar i bakgrunden och framför allt placera ormens huvud så att den hamnar i omedelbart blickfång och att den bakomliggande kroppen framhävs så som man föreställer sig en orms rörelsemönster som ger en omedelbar känsla av att den är på väg mot dig ner från trädet. Det tog mig ca 15 minuter att göra bilden men jag hade gladeligen spenderat den tid som behövts för att bli nöjd.

Det blev några fler bilder på temat Grönt under min rundvandring men denna gjorde mig nöjd med besöket och dagen som helhet!

Vill du också komma igång med aktiv medveten fotografering så gör min Bildjakt som du köper med ett mejl. Se här och läs mer Du kan även köpa tillvalstjänster som Telefonhandledning och Bildanalys med feedback på dina övningsbilder. //Marcus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.