Bildkompositionens betydelse

Publicerat

Om du blir erbjuden en kopp kaffe och svarar med att skaka på huvudet samtidigt som du säger -Ja tack! Är sannolikheten att du blir utan kaffe ganska säker. Pröva får du se 🙂 Med andra ord dominerar kroppsspråket det verbala.

Jag fick syn på det här samspelta antagligen nykära paret i Paris i våras. Hur kan man fånga detta på en bildruta är kanske alltid den eviga frågan och kampen då det kommer till visuellt berättande?

Här har jag en låg kameravinkel för att synliggöra hur de håller hand. Med lite tur lyckades jag också pricka in deras steg i otakt som tillåter kropparna att komma närmre varandra än om steget hade varit samspelt. Lite gynnsam tur behövs då det kommer till blixtsnabb spontan fotografering, En bildruta är nämligen allt du får hur många bilder per sekund din kamera än klarar av.

Genom att luta kameran diagonalt ökar den spontana och dokumentära upplevelsen av bilden. Det leder också till att separera husen i bakgrunden från huvudmotiven så att de upplevs mer sekundärt samt att det framhäver deras framfart med energi. -Mycket på en gång 🙂

Deras lätt böjda huvuden i riktning mot varandra skapar enorm samhörighet nästan som att det vore regisserat, Och vem vet? En del är klart medvetna om hur de för sig och hur de kommer överens om att klä sig i svart 🙂 Nåja, Jag är i varje fall glad!

Vill du lära mer om hur man kan öva upp dessa kunskaper till att fungera reflexmässigt så är du varmt välkommen till någon av mina fotokurser allmänt eller privat över en dag eller längre kurser.

Ps. Klicka på bilden till förstoring på datorskärmen, en telefonskärm duger inte för den som har ambition med att utveckla kunskaper 🙂

icepic fotokurser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.