Fotografier för väggen som konst

Publicerat
Konstgräs i city Art Nr 2/7. 5084/21

Ett fotografi på väggen hemma bör man vilja återkomma till om och om igen.

Mina favoritmotiv berör på det ena eller andra sättet och får mig att stanna upp en smula trots att jag sett dom så många gånger tidigare. Jag lutar mig sällan tillbaka på något jag kände eller upplevde i bilden då den gjordes eller införskaffades. När den glädjen upphör byter jag ut bilden för ett tag och hänger sedan tillbaka den efter hand. Berör den på nytt är det ett gott tecken på tidlös konst. Den typen av motiv är ofta välkomponerad grafiskt spännande för ögonen. Ibland kommer jag på mig med att stoppa in nya associationer då mer vatten runnit under broarna och berikat mig med fler livsinsikter.

Tintin i Vietnam 9117/17

Bild har intresserat mig hela livet och mycket tid har gått åt till att betrakta andras verk på museer, utställningar, tidningar, film och egentligen överallt där kvalitet återspeglas. Då och då infinner sig den där spännande känslan som griper tag i en utan att man omedelbart förstår varför. En form av magi likt meditation eller som i trans får den allt annat runt omkring att upphöra för en kortare eller längre stund.

Det häftigaste är nog bilder som med tid växer sig starkare. Likt musik som du hör gång på gång i bakgrunden utan att du reagerar eller tycker något särskilt men som vid ett speciellt tillfälle får dig höra och reagera starkt. Du lyssnar intensivare och hör till slut varenda ton som kanske blir till ett mästerverk och följer dig genom livet. Det är häftig kreativ lycka 🙂

Finnmark

Om du nu söker något att förgylla väggen med och identifierar dig med dessa tankebanor så underlättar du med att välja ut ett par tre bilder som du betraktar ett antal gånger före du tar beslut. Hör av dig till mig så kan jag hjälpa till med att visa några varierande bildteman till att börja med.

Hittar du din egen väg och känner direkt för motiv som representerar livsstil eller något annat som gör dig glad eller påverkar ditt intellekt så kan processen blir betydligt kortare, inte för att det är bråttom utan mest för att det är så roligt då bilderna kommer på plats!

Liljeholmskajen Stockholm

Ps. Om du önskar få till en riktigt proffsig hängning av flera tavlor på samma vägg? T ex. så att varje fotografi fungerar att betrakta var för sig och även som gemensam helhet då du betraktar rummet som översikt, Hjälper jag dig gärna! //Marcus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.