Bygga upp ett porträtt. Fortsättning…

Publicerat

9106-Havis-sitter-korslagda-ben

Så kommer tidpunkten då det vi försökt föreställa oss skall bli till verklighet. Efter en vända på stan bland butiker för att köpa något inspirerande och en genomgång i garderoben efter rekvisita. Kunde Jag konstatera att mina planer att fotografera nere vid vattnet inte skulle fungera i den hårda vinden med risk för att Blixten blåser omkull. Ett vanligt scenario som ju alltid är en prövning då man måste tänka om beträffande bakgrundsmiljö och ljussättning.
Modellen är redo och trots att hon älskar att stå framför kameran är hon stel som en pinne. Stylingen och utrustningen ställer plötsligt krav och tar därmed helt och hållet avstånd från den i övrigt självklara och enkla selfiepinnen.
I vår pågående dialog kommer det fram att hon inte vet hur hon skall göra eller se ut? Så jag tipsar om energi och vikten av förhållande mellan ansiktsuttryck och kroppsspråk. Och det är sannerligen inte lätt att vara modell som i sin tur behöver en lika förberedande plan för ett strukturerat rörelseschema som att fotografen har tänkt till på allt övrigt. Inget får lämnas åt slumpen. Den spontana kreativiteten är en bonus man räknar med kommer att födas ur den strukturerade planen.
Clara´s energi och förmåga att koncentrera sig framför kameran räckte till en halvtimme och dryga 300 exponeringar. Och jag tycker att hon gjorde det riktigt bra för att vara första gången!
Här är tre bilder som jag fann ut och där vi gemensamt kunde enas kring den sista i raden nedan 🙂

9036-Havis-posar

9001-Havis-first-model

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.