Fotografera minimerade projekt när du vill utvecklas

Publicerat

Om din utgångspunkt är att lära mer om kamerateknik och bildspråk gör man klokt i att välja teman där du begriper hela produktionscirkeln hyggligt. Det vill säga hela cykeln från bildidé till färdigt fotografi.

Det är stor skillnad på att ägna sin lediga tid till det som är väldigt roligt och det du företar dig för att lära mer. Det är såklart förståeligt att ens förhoppningar om att kunskap och skoj går att förena. Men att bli inspirerade är långt ifrån detsamma som att förankra kunskap som du sedan kan använda dig av medvetet. För dig med ambitioner är det avgörande att förstå den skillnaden när du väljer ett fototema eller en workshop för den delen.

Med lång erfarenhet som yrkesfotograf och kursledare är jag fortfarande ständigt på jakt efter att utveckla bildspråk. Mitt eget och andras där hjälp är efterfrågad. Och så här efter 23 år som proffs kan jag fortfarande tjata om att fotografering är lurigt att försöka sig på teoretiskt och så väldigt mycket enklare fyllt med aha-upplevelser då någon kunnig guidar vägen genom praktik. Så slösa inte bort er tid med stolthet eller idéer om att det är god karma att lära sig själv. När ni väl antagit ny kunskap längs en smart väg har ni fullt upp med att lägga er dyrbara tid på att få den förankrad.

Fotograf Marcus Johansson – icepic

Ps. Ett mycket bra tema för utvecklande fotokunskaper är Mat & Dryck. Under den här sommaren har jag anpassat en workshop på temat från Bildidé till färdigt fotografi för 2-4 deltagare. Workshopen skräddarsys och förläggs på önskad plats med tidpunkt och innefattar 2 kursdagar. Kontakta mig för mer information //Marcus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.