Berättarglädje är steget mot bättre bilder..

Publicerat

The spy tower – Berlin

Att fotografera tekniskt korrekt med inställningen och övertygelsen om att din dokumentation visar vad som sker och pågår där och då. Med en smula distans kommer av naturliga skäl bilden att bli ifrågasatt eftersom fler tolkningar kan göras. Enkelt guidar man betraktaren rätt med en textförklaring. Hur ett fotografi står sig utan text är vad jag kallar fotoglädje!

Berättarglädje går ut på att du släpper dokumentationen och slutar använda kameran som en kopiator.

Kanske inte så enkelt men det finns bra vägar som tar dig in på rätt spår! Jag kommer att tänka på helgens Fotomaraton i Stockholm. Tävlingen går ut på att fotografera tilldelat tema med en bild under utsatt tid. Detta tvingar fram din fotografiska kompetens och potential i alla led. Och framförallt att med hjälp av tolkning och fantasi koka ihop en bildidé som senare skall jämföras med andras för att slutligen kora en vinnare.

The liberation – Berlin

Detta utvecklar dig mycket som fotograf och gör du tävlingen några gånger i veckan så blir du inom ett antal år riktigt duktig på att associera och nyansera bildberättelser.

Jag vill belysa poängen med att göra genomtänkta foto-workshops som guidar dig i tänk och resonemang och ger dig praktik i genomtänkta strukturerade fotoövningar som du fortsättningsvis kan applicera på din kommande fotografering som entusiast eller proffs.

icepic utvecklade foto-workshops

Berlin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.