Fotografera spontant och medvetet

Publicerat
Medborgarplatsen

Sommarkursen i Stockholm gör dig medveten om alla de nödvändiga ingredienser som du förmodligen vill kunna behärska och använda dig av i din fotografering.

Under tre temadagar får du lära dig goda grunder i bildkomposition samt hur kameravinklar lyfter dina bilder till nya nivåer av visuell kraft och kreativitet.

Under en hel dag med Gatufoto omsätter vi dessa kunskaper med fria spontana förhållanden och försöker göra fräna bildberättelse hämtade ur den urbana miljön som huvudstaden bjuder både ovan och under jord. Du får massor av tips kring tänk och genomföranden som du har stor glädje av i alla motivgrupper med olika ljusförhållanden och händelser.

Sista temadagen brukar vi till porträttfotografering med seriösa praktiska fotoövningar i centrum. Du får klart för dig vad som faktiskt går att åstadkomma med beprövade kunskaper. Hur bildkomposition och kameravinklar påverkar och gör skillnad för uttryck och kroppsspråk.

Efter lunch omsätter vi allt detta på en modell som står till vårt förfogande. För många deltagare brukar det vara första gången de fotograferar en modell vilket för det mesta leder till härliga skratt. Glädjen av utbytet gör en upprymd med positivt energiflöde. Här får ni även massor av tips kring hur man kommunicerar med den som skall avbildas. Hur man förbereder. Tänk och resonemang med ljus och bakgrunder, samt allt det som du behöver ta med dig då du vill göra seriösa porträtt av nära o kära.

Dag 4 Printar vi ut övningsbilderna och sätter oss på ett Cafe och diskuterar, vänder och vrider på allt det vi åstadkommit. Till er hjälp får ni nedskrivna analysfrågor som som guidar er rätt med väsentligheter. Och sist men inte minst får ni professionell konstruktiv feedback av mig.

Förstora bilden ovan genom att klicka på den och bedöm hur den är fotograferad. Utmana er själva med att sätta fingret på vilka kunskaper och funktioner som använts för genomförandet. //Marcus – icepic

Ps. Det finns nu två startklara Sommarkurser så långt. Den första 2 Juli och även den 30 Juli. Läs mer under länken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.