Fotograferar du i arbetet eller har det som yrke eller vill göra karriär?

Publicerat

Jag möter ständigt fotografer med ambitionen att göra karriär i olika sammanhang. Många har tilldelats en kamera på arbetsplatsen för att behovet av bilder vuxit sig mycket större och arbetsgivaren inser att det är många som älskar att fotografera och gladeligen anmäler sig till uppdragen utöver sin vanliga tjänst. Efter en tid förvandlas extraknäcket till heltidtidstjänst. Med fler bilder förekommandes till fler texter i tex företagstidningen ökar intresset väsentligt bland läsare. I samma takt ökar efterfrågan på ett mer varierande bildspråk av i regel högre kvlitet både från läsarna och fotografen. Det är nu som allvaret träder i kraft och du som fotograf inser hur svårt det är att leverera bilder mot förväntningar och krav.

Behöver du utvecklas som fotograf eller kan likna dig vid situationen ovan? Då duger det inte med någon glad kvällskurs på närliggande kunskapsområden.
Om arbetsgivaren gör sig bekväm genom att antyda att det är en kvällskurs är en bra början, kanske för att snåla med pengar eller pga bristande kompetens så får du stå på dig, Det är ju bildernas kvalitet som gör att intresset växer!

Jag kan erbjuda en skräddarsydd tre-stegs utveckling baserad på dina behov av utveckling och som är anpassade för yrkesutövning

Exempel på innehåll:

Hur gör jag ett snyggt porträtt alternativt ett berättande eller får fram stämning och särskilt uttryck med rätt energi?
Hur regisserar jag en person för att nå bästa resultat?
Hur använder jag kompositionen för att understryka mitt budskap?
Hur täcker jag in alla möjligheter då layouten ännu inte är bestämd?
Hur planerar jag min fotografering så att jag kan genomföra den med minsta möjliga motstånd under tex tidspress?
Hur tänker jag “rätt” inför ett uppdrag, ser helheten och slutprodukten?
Hur förstärker jag bilden mer kreativt?
Behärskar jag det totala bildrummet?
Ser jag möjligheterna i varje bildsituation och tar jag kommando på ett professionellt vis?
Kan jag framkalla bilden digitalt för webb & tryck dvs färdigställa den till sin fulla potential?

Nå, jag kan nog fortsätta med exempel som de flesta fotografer behöver bli bättre på inklusive jag själv för all del.

Kontakta mig så kan jag med er hjälp strukturera upp en tre-dagars workshop med uppgifter mellan kursdagarna som vi tillsmammans bestämmer takten på och lämna över ett skrifligt förslag:

Grundpris 13.500 exkl momms.
(Eventuella kostnader för studio, modeller, särskilda evenamang eller resor utanför Sthlm eller särskild kamerautrustning och liknande tillkommer)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.