Gatufoto med tolkning

Publicerat

(KLICKA PÅ RUBRIKEN OVAN FÖR ATT AKTIVERA BILDER)

Det är alltid roligt att höra fotografen bakom bilden förklara sin tolkning och hur den kom till. Så här berättar jag något om presenterade bilder tagna under Aug-Sep 2020-2022. Ps. Klicka upp bilderna för att se dem 100%

Kom med på en fulladdad helg med Street Photography i Stockholm 16-17 Sep 2023.

Bild nr 1. Fräna tatueringar på hela kroppen upp till halsen berättar om vår tid sedan 20 år tillbaka då det började ta fart som trend o livsstil. Bilden är fångad med hennes steg i farten som speglar spontanitet. Jag beskar bort ögonen för att inte leda blicken till ansiktet.

Bild 2. Södermalms karaktärer ger ofta krydda på tillvaron som med dessa transparanta brallor i kontrast mot hennes underbyxor. Kul och sätter fantasin i rörelse kring tycke, smak, anledning och omständigheter! Fotograferat med lägre vinkel för att hamna i nivå med byxorna först! Hela människan är med för att visa toppen som leder tankarna bort från träningskläder.

Bild 3. Motorkrångel nere på stan blev till en kul bild då det visade sig vara en ung blond tjej som mekar. Tiderna förändras påtagligt sedan jag själv var i den åldern 🙂 Ett plus för att det inte fanns någon kille i närheten som säkert hade propsat på att hjälpa till eller ta över mekandet. Här fotograferar jag nära och snabbt eftersom mitt kameraljud annars riskerar att hon tittar upp (vilket hon gjorde) och då blir det såklart en annan bildberättelse.

Bild 4-5. Det regnar och råder pandemi. Götgatan är ganska glest befolkad trots att det är lördag. Många är skrämda och rädda för allt som sägs och pågår. Skydd och avståndstagande gentemot medmänniskor gör staden och livet trist under väldigt lång tid. Då dyker den här tjejen doftandes på en ros upp som en skön kontrast med hopp om en roligare framtid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.