Gatufoto workshop nu till helgen 17-18 Apr

Publicerat

Att röra sig längs trottoarerna i vilken stad som helst är världens bästa underhållning. Alla de intryck och upplevelser vi gör som betraktare där vi strosar fram bekräftar vår existens och samliv med andra människors öden för den ögonblickliga stunden.

Gatufoto går ut på att med kameran försöka föreviga ett sådant ögonblick. Mitt intresse för denna outtömliga motivkategori väcktes i Paris i början av 80-talet då jag gjorde min första renodlade fotoresa 15-år gammal.

“Min stora förtjusning för Gatufoto-bilder är vardagen där inget särskilt händer men ändå berättar allt.” Jag utmanas också nyfiket och berörs av bilder som väcker fler frågor än svar.

Häng med mig ut under två dagar i Stockholm till helgen och ta del av allt jag lärt mig och vägen dit. Tillsammans plåtar vi på och jag delar med mig av tänk o resonemang inför i stort sett alla situationer som vi möter spontant och medvetet. Ni får en skriftlig analys och feedback på era bilder efter avslutad kurs. Och vi tar självklart hänsyn till rådande Corona tider på säkert sätt. Läs mer här och boka med ett mejl Street Photography Stockholm 17-18 April 2021 Kursen startar med minimum 1 deltagare och max 4. Första att boka kan ta med sig en vän på köpet! icepic workshops firar 20 år 2021

Här följer några bilder från Paris där allt tog sin början för mig som jag nu på förfrågan sitter och arbetar fram som material till en föreläsning!

Bild 1. Kvinna som röker. Vilket alla gör i Paris och jag ville renodla med hjälp av lite rörelseoskärpa. Bild 2. Får syn på Mannen med basker som typisk fransk stil men hejdade mig och lämnade plats för hans skugga i form av en ängel. Bild 3. Vacker kvinna i genomtänkt klädstil där jag vinklade kameran för belys spontanitet och hennes kroppsspråk. Bild 4. Poliserna hänger på broräcket med pokerfejs har alla ögonen på kvinnan som dyker upp i Bild 5. Bild 6. Barhäng utanför då rökning inte längre är tillåten inne. Fränt med olika uttryck där paret längst till höger pussas, Mannen som funderar över en cigg, Kvinnan som är missnöjd, Mannen som precis tänder en cigg, och den siste som fått upp ögonen för något utanför bilden. Klicka upp bilderna och se dom förstorade!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.