Gör bättre bilder på din resa!

Publicerat

Det är lika roligt att komma hem som det är att resa iväg när du har med dig berättande bilder tillbaka!

Tänk på att dokumentera möten med människor som om det vore en teaterscen där gester och uttryck blir till mer livfulla bilder.

Jag rekommenderar fotokursen Street Photography och Porträtt med modell i naturlig miljö samt Visuell kraft som kommer förbättra dina kunskaper på temat.

Övergripande vybilder av platser med arkitektur och byggnader med gator och torg kan du göra med människor och utan. Lyft kameran ovan allt som kan störa och isolera motivet från sådant som kan störa eller skapa konflikt med linjer och skuggor och som därmed belyser grafiska mönster och former.

Jag rekommenderar fotokursen Arkitektur och Visuell kraft som hjälper dig skapa balanserade bildkompositioner samt kreativa nyanseringar.

När du fotograferar stämningar behöver du många gånger kunna exponera kameran manuellt efter det du finner väsentligt. Här är det påtagligt ljuset som gör stämningen samt bildkompositionen som fördelar himmel, vatten, strand och bladen i förgrunden i fin balans.

Jag rekommenderar Grundkurs intensiv som lär dig använda kamerans fulla potential.

Timing handlar om att vara förberedd och förvänta sig det oväntade. Planera dina dagar i tänkbara bilder och se till att kameran alltid är skjutklar med inställningar efter gällande ljus. Kameraväska och linsskydd används endast för att frakta kameran i bagaget eller liknande.

Jag rekommenderar fotokursen Street Photography

God mat är alltid roligt och socialt! Fotografera mat som om det vore ett landskap. Här är spagettin basen av berget som toppas av tillhörande räkor. Aptitligt inbjudande att ta för sig och med dukningen av porslin som väldigt sekundära motivelement. Tänk alltid på vad som är huvudmotiv och utgå från detta.

Jag rekommenderar fotokursen Visuell kraft samt Bildbehandling som per definition lyfter ljus, färg och kontrast till sin fulla glans.

Porträttera vänner nära och kära engagerat. Inspirera dem att vilja vara med och skapa bilden tillsammans med dig som fotograf. Tänk på ljus och bakgrund och förmedla hur du tänker och resonerar till bildens fördel och du vinner mer förstående och tålamod. De flesta är beredda att göra lite extra mot en bra bild som resultat.

Jag rekommenderar fotokursen Porträtt med modell i naturlig miljö som lär dig vad du som fotograf kan påverka och hur samt vad som verkligen gör skillnad.

Använd teleobjektiv eller ett ljusstarkt objektiv med lägsta möjliga bländartal så kan det reducera bort galler i förgrunden helt eller delvis.

Fotografera grillad mat blir mycket mer beskrivande om du får med glöd eller eld så att den syns.

Glöm inte att färden ofta är en stor del av resans upplevelse. Plåta medpassagerare, fordon och pauser samt fart och det ni passerar genom fönster och rutor

Berlin Street workshop Aug 2016

Fotografera action och rörelser av enkla ting med panorering. Det isolerar och framhäver motivet som mer levande och visuellt attraktivt.

Jag rekommenderar sommarkursen som tar upp mycket av det jag nämner här: Stockholm Malmö

Fotograf Marcus Johansson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.