Kitesurfing Stockholm City

Publicerat
Riddarfjärden 22/11-20

En skön Novembersöndag nere på stan kunde man betrakta en handfull Kitesurfare in action. Det går minsann undan i vinden och blir ofta på tok för långa avstånd från kajerna för den med lite enklare kamera eller optik. Jag började på Riddarholmen där de väljer att start från men ganska snart blev avståndet till motiven för stort. Läste av vindarna och framför allt hur ljuset föll och gjorde bedömningen att statshuskajen borde kunna göra sig bättre eftersom surfarna vände nästan var gång där borta. Sagt och gjort förflyttade jag mig dit.

En av surfarna stack ut med mycket höga hopp som jag fångade och som föll ut ganska mycket häftigare bildmässigt med hus och stadsmiljö i bakgrunden kontra det annars mer vanliga himmel eller en smula natur. Som sagt häftigt att betrakta höga hopp men ingen bild ur materialet som jag hunnit granska så här långt som tilltalar mig sportsmässigt.

En bild som representerar sporten med fart, action och medveten kontroll över brädan är vad jag söker återge även på 10-15 meters höjd och dessutom vara rättvänd riktning mot kameran och med den viktiga ingrediensen av bra ljus till surfarens och min belåtenhet. Under ett par timmars fotografering non stop kunde jag i alla fall nöjt hitta ut dessa två bilder som håller mina visuella krav med vad sporten anbelangar.

Riddarfjärden 22/11-20

Ps. jag får ta en vända till i materialet när min tankar på krav släppt en smula vilket det alltid gör efter lite tid 🙂 //Marcus icepic uppdragsfotografering

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.