Distanskurs utan fysisk kontakt

Publicerat
Bildkomposition

Fotografering bjuder dig att hålla igång aktivt utomhus. Det finns ständiga utmaningar med att fotografera allt som du har runt husknuten, i hemmet, där eller det du bestämmer dig för att plåta. Om du så bara fotograferar en blyertspenna på köksbordet med fönsterljus så har den potential att bli till fotokonst på väggen. Använd kameran för att berätta om en plats eller kanske skildra en historia utifrån dina ögon sett. De flesta människor älskar att få ta del av bildberättelser. Och kanske ännu mer då den kommer från dig.

Kursens upplägg baseras på små korta uppdrag där du får anledning att verkligen bekanta dig med aktuellt bildmotiv. Det är nämligen dessa kunskaper som möjliggör för dig att få fram motivet och berättelsen så att andra kan förstå och ta till sig vad du vill visa eller söker förmedla.

Starta med 3 uppdrag. Vi håller inledande telefonsamtal för att reda ut dina förkunskaper så att vi kan sätta ungefärlig kunskapsnivå på uppdragens instruktioner. Genom videmöte med Zoom presenterar jag och går igenom vad du kan tänka på och försöka åstadkomma när du fotograferar. Mötet gör sig också lämpligt för frågor och närmare förklaring på uppgiften. Genom mejl har du fått ett skriftligt underlag att konsultera och komma tillbaka till då du behöver.

När du redovisar dina bilder så är det av väldigt liten betydelse hur du har lyckats. Allt som rör utveckling i fotografi kommer ner till övning och därefter mera övning. Med min hjälp lär du dig från vad du har åstadkommit och hur det än ser ut. Jag brukar säga att gör först och analysera sedan. Genom dina övningsbilder och min analys kan du referera och reflektera över motiv och genomförande. Därigenom kan jag hjälpa dig vidare med nästa pusselbit. “Learn by doing”

Till Distanskurs Fotouppdrag

Ps. Nu under 2020 inför BF och Julen har jag ett premiärerbjudande som du erhåller vid köp av presentkort!

Mycket nöje och fotoglädje tillönskas! //Marcus – icepic

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.