Komposition tar dig längre…

10 februari, 2014
Lunch i Prins Eugens kök

Lunch i Prins Eugens kök

..vad helst du fotograferar.

Den här tallriken blev jag serverad efter en kall men solig dag på Djurgården. Förutsättningarna för att det skall smaka bra är väldigt goda. Men hur hjälper man smaklökarna på vägen?
Det är naturligtvis trevligare om maten ser inbjudande ut med upplägg och dukning och minskar faktiskt den negativa reaktionen om det nu inte lever upp till den visuella effektens avsikt.
Inget nytt eller konstigt med det. Men för att utveckla det hela så bör man då och då frångå sitt ordinarie recept och leka lite med andra kryddor och ingredienser bar för att se vart det tar en? Det bygger ju ofta på att man inte jämt och ständigt står inför en skarp situation med förväntansfulla gäster. Men det betyder inte att man frångår det viktigaste med att sätta smakerna som kockarna uttrycker det och att man jobbar med balansen mellan sött och salt. För att kunna bemästra detta så behöver man förstå de enskilda smakerna så att du kan balansera rättens helhet till en lyckad smakupplevelse.

Precis så här delar jag upp kompositionstänket och struktur när vi genomför fotoövningarna på lördag 15/2.

Bättre bilder Komposition 

Välkommen

Kommentar

Fält markerade med * är obligatoriska.