Konsten att fotografera…

Publicerat

..där du befinner dig!

Bulldog
Bulldog

Är ju mycket en inställning som bottnar i lusten att berätta men framför allt i att kunna vara där man befinner sig för stunden mentalt i sinnet och samtidigt förstå och ha förmåga att kliva åt sidan för att se det ur ett perspektiv om hur du t ex i framtiden kommer att vilja se tillbaka på det som äger rum just precis nu!

Jag ser det här hela tiden och särskilt tydligt blir det efter en föreläsning inför en fotokurs där vi tillsammans tittat på sköna bilder för det aktuella temat. Fotografier som inspirerar deltagarna så till den grad att de vill kasta sig över kameran och ge sig ut för att plåta. Lika fort står de där i verkligheten och konstaterar att det inte finns några som helst motiv av önskvärd kaliber.

För att bygga upp detta och bli bättre på att befinna sig i nuet behöver man göra bilder som inte är så genomtänkta. Gör bilder bara för att du är sugen på att fotografera och skrota lite tänket om vad bilden nödvändigtvis skall representera. Då finner du nya bildidéer som berikar och ger dig den erfarenhet som breddar ditt bildspråk, Din syn på dagen och förmodligen konsten i att leva här och nu samt förstå det lilla som med tiden kanske blir det stora.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.