Kreativ utveckling inom räckhåll

Publicerat

Styrd av det undermedvetna förväntar vi oss att det finns en ordning som är rätt och riktig. Får hjärnan inte omedelbar respons på detta kopplar en del personer automatisk om och söker ett logiskt resonemang i jakten på begriplighet. Förstår du själv att du utövar detta tänk finns kreativ utvecklingsmöjlighet inom räckhåll.

 Finner man inte ut hur bilden är uppbyggd eller vad den försöker förmedla omedelbart lämnas den i regel åt sidan av en då uppgiven betraktare.

Vid avsaknad förståelse kan en del kreativa människor istället koppla om och läsa in bilden bortom det uppenbara där fantasin får tolka in alla möjliga scenarier och berättelser.

Den förmågan till kreativitet går att öva upp. Man kan till och med använda logiskt resonemang så här: Bilden är konkret och gjord med syfte. Alltså finns ett budskap från avsändaren som jag ännu inte förstår men begriper att det är så det förhåller sig. Nyfiket ställer du dessa frågor som köper dig mer tid med bilden och kommer således leda till fler frågor och kanske svar. Felaktiga eller riktiga saknar betydelse. Huvudsaken är att du blir lite nöjdare över det genererade mervärdet.

Belåten och lite nöjdare istället för besviken över att de konstiga bilderna inte levererat. Kan du nästa gång överlåta mer åt fantasin och med ett leende är du ny kreativitet på spåren!

Fotograf Marcus Johansson – icepic

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.