Lär dig fotografera med icepic

Publicerat

eller utveckla dina befintliga fotokunskaper även om du fotograferat i 30 år.

Det är långt ifrån enkelt att utveckla befintliga kunskaper eller ska vi säga invanda rutiner som baserar sig på din uppfattningsförmåga och de beslut som ligger till grund för ditt sätt att vara och leva. Det där låter djupt hör jag i skrivande stund. I Lördags hade jag en privat workshop med en utredare inom polisen vars intresse för fotografering vaknat till liv i och med att han blivit pappa ett par gånger och därmed bestämt sig föra att lära sig hur kameran med manuella inställningar fungerar. Ett klokt beslut i relativt tidig dager.

Ser jag till hur många det är som gör Grundkurs intensiv och hur många som kommer tillbaka för utvecklingskurser så är det alldeles för få. Gör jag jämförelsen med de som brinner för fotografering och inser vikten att att öva så har jag deltagare som återkommit med jämna mellanrum i över 10 års tid.

Gör en fotoresa för att det är intressant men i första hand en härligt rolig upplevelse! Gör en fotokurs för att temat intresserar och kursledaren inspirerar. Har du ambitionen att bli en bättre fotograf bör du välja en fotokurs som leds eller tom är skriven av professionell fotograf som gjort de där 10.000 timmarna och fortfarande brinner för att utvecklas. Men det viktigaste, mycket viktigare än de tidigare nämnda är att hålla igång den egna kameran och fotografera regelbundet.

Jag håller själv igång kameran varje dag under normala omständigheter. Min träning är Gatufoto som bjuder allt det jag ser och upplever i vardagen. T ex skildring av människors beteende mönster med uttryck och ögonblick som frusits i perfekt timing, Motiv som låter fantasin föra min tolkningar åt grafiskt intressanta kompositioner med visuell attraktion typ fotokonst eller nyheter av vad det nu må vara som jag aldrig sett tidigare. Genom min yrkesroll uppmanas jag plocka fram pricken över i med samtliga bildmotiv i syfte att informera på ett sätt som helst berör och engagerar den tilltänkta betraktaren.

Den här erfarenheteten med resonemang och genomförande har jag nu gjort fotoövningar av för dig som önskar hålla igång kameran i syfte att utvecklas där du befinner dig till vardags eller en plats du bestämt.

Distanskursen heter Bildjakt – Nya bildmotiv som även finns för Porträtt av nära o kära eller Fotosafari i Stockholm. Priset är 495 kr. och motsvarar fotoövningar som ger dig en aktiv vecka non stop eller så länge du har ambition. Kursens upplägg inspirerar dig att göra uppgifterna på olika sätt och även återkomma till vid senare tillfälle då du lärt mer och därmed själv kan konstatera din utveckling.

Har du bestämt dig så kan du även få professionell konstruktiv feedback på dina övningsbilder.

icepic – fotograf Marcus Johansson

Ps. Jag har nu livnärt mig som fotograf de senaste kvartalet och i år 2021 firar mina fotoworkshops 20 år. Köp Biljakt nu i Juni och genomför uppgifterna i sommar och återkom med dina bilderna när du är färdig så får du konstruktiv feedback av mig på köpet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.