Paris – Trottoir people by icepic

Publicerat

Sedan mitt första besök 1981 har jag ständigt återkommit till denna fantastiska stad som betytt mycket för mig personligen och fotografiskt. Paris bilder blev också mitt första bildspel och föreläsning på temat Street Photography. Nu har det gått några år och mer vatten har runnit under broarna. Mitt senaste besök i Maj 2022 engagerade mig att sätta samman en föreläsning enligt titeln ovan.

En varierande samling fotografier med människor, uttryck, stämningar, händelser och stadsmotiv i balanserad tempoväxling. Jag visar och berättar om mina fotograferingsmetoder med tillhörande exponeringsteknik. Hur jag bygger upp bildkomposition med linjer och kameravinklar. Tankar och resonemang i spontana och medvetna situationer. Hur jag förhåller mig till främlingar som jag möter och fotograferar.

Mina bildidéer växer ibland fram ur associationer från livlig fantasi åt det mer komiska hållet. Humor på en bildruta är svårt och något som alldeles för få fotografer anstränger sig med eller visar upp. Min röda tråd och förhoppning är att det skall vara intressant kunskapsmässigt och även underhållande för er deltagare.

Boka föreläsningen i höst via Kontakt Fotograf icepic Marcus Johansson

Föreläsningen är ca 60 min. Lägg till lite tid för frågor som jag med glädje besvarar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.