Porträtt on location

Publicerat

Skillnaden mellan en studio och on location är jättestor. Det klart att om man går en kurs i studioporträtt så upplevs nog det mesta ganska konkret och förhållandevis enkelt. En bakgrund och 1-4 blixtar riktade enligt önskmål som i regel ställs in av fotografen (kursledaren) Därtill placerar vi in en stylad snygg modell. Kameran placeras och du har max en meter i diameter att röra dig på. Du trycker på knappen och vips så har du en fantastiskt snygg bild. Allt serverat och klart! (förutsatt att modellen vet vad den gör)

Tar du istället kameran och ger dig ut i det fria så skulle motsvarande bli som Bambi på hal is.
Du måste väga in en trevlig bakrund som kanske in alls är slät och enkel, Du måste bedöma existerande ljus och i vilken mån du kan tillsätta extra och hur det då skall falla i förhållande till det befintliga, därtill skall modellen passas in så att hon/han inte dominerar för lite eller mycket. När allt det där fungerar skall vi då dessutom få ett uttryck från en kanske mindre van modell som sätter bilden på plats med pricken över i!
Detta och lite till är vad man får brottas med. Och när man väl lyckas är belöningen stor och den här typen av bild har en tendens att växa och leva längre!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.