Rulltrappan till en fotografisk reseskildring i tid o rum

Publicerat

Att fotografera sin resa är det många som tänker sig och gör. Det är såklart jätteroligt att resa och uppleva och kan man dessutom få nöjet att dela med sig av äventyret när man kommer hem så blir glädjen dubbel!

Den här kursdagen tillägnas i första hand bildkomposition. Men inte utan tänk och resonemang samt förberedelser och en smula exponering. Allt vi finner här på Skansen kan liknas vid en resa och dessutom i tiden. Här följer några rubriker av vad vi kan förvänta oss och bli bättre på att fotografera. Miljöer, byggnader och interiörer. Hantverkare, Personal i roller och kläder, Mat och Kultur, Djur, Traditioner, Modernt och gammalt med mera. Det finns oändligt många sätt att fotografera på och den här gången ska vi göra det som krävs för att bilderna skall bli bra och framför allt intressanta att betrakta.

Till exempel Hur fotograferar man bäst ett möblerat rum? Vad ska du tänka på när du förevigar maten på bordet? Plötsliga möten med människor eller djur kan man förbereda sig på och veta på ett ungefär hur du skall tänka och vad som gör skillnad för att bilderna skall bli berättande.

Allt det här kretsar kring hur du komponerar bildelementen, vinklar kameran och anpassar fotograferingshöjden.

Kursdagen görs privat med mig men det går alltid att ordna om man vill vara ett par eller max 3 deltagare. Läs mer på kurssidan här och boka denna mycket genomtänkta och välbeprövade fotokurs!

Samtlig bilder här är från senaste kursen på Skansen i torsdags 3/3-2022

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.