Sommarkurs 27-30 Juli

Publicerat

KLICKA PÅ TOM BILDRUTA ELLER RUBRIK SÅ AKTIVERAS BILDERNA

Består av tre temadagar med kunskaper som flätas samman så att ni förstår det teoretiska genom praktiskt utformade fotoövningar.

Dag 1 Bildkomposition med stadsmotiv så att vi kan fotografera i lugn och ro. Jag presenterar några fasta motiv med bakomliggande förklaring kring vad som skall uppnås. Det brukar ta en stund att nå godkänt resultat. Lärdomen nås via de mindre lyckade bildkompositionerna som i sin tur leder till att du ser och förstår skillnaderna. Utöver detta finner vi ut alla möjliga spännandet stadsmotiv och försöker omsätta kunskaperna så gott det går med liknande fotograferings flöde!

Dag 2 Street Photography (gatufoto) Efter gårdagens något pedantiska övningar släpper vi loss på stadens gator och låter inspiration och fantasi dokumentera vad vi ser och upplever. Jag visar och delar med mig av min långa erfarenhet samt förhållningssätt med hur man vinner mod för den som önskar närma sig främmande människor. Vi går såklart igenom fotograferings lagar och hur sunt förnuft öppnar dörrar. Gatufoto är spännande och mycket utvecklande fotografiskt då det tillåter att omsätta och pröva nya bildidéer löpande. Utöver detta visar jag om kameravinklar, kompositioner och kamerateknik med inställningar och kreativ exponeringsteknik.

Dag 3 Porträtterar vi inhyrd modell i fräna bakgrundsmiljöer på eftermiddagen. Förmiddagen använder vi till att göra pedantisk strukturerade fotoövningar som visar hur mycket fotografen kan påverka med kameravinklar och bildkomposition. Kunskaper som med tiden inte går att vara utan för den som älskar att fotografera människor. Många som deltagit har aldrig fotograferat modell tidigare men även fotolärare och yrkesfotografer har lämnat kursen med ett stort leende på läpparna. Utöver de fasta övningarna instruerar jag hur man förbereder och kommunicerar med modellen i syfte att få ut bästa tänkbara energi samt vilka fällor som definitiv bör undvikas. Vi går också igenom ljus och förhållande till bakgrunder.

Dag 4 Till avslutningen har ni fått i uppgift att plocka ut ca 5 bilder från varje temadag som skall redovisas på en laptop över fika på ett Café. Vi analyserar, diskuterar och sätter fingret på kursunderlaget samt hur vi upplever och bedömer bildens helhet. Ni får även professionell feedback av mig. Kursen slutar senast 14:00

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.