Sommarkurs i Stockholm 30 Juli 4 dgr

Publicerat

Vad har dessa bilder gemensamt?

Bildkomposition för god balans och visuell kraft – Medvetna förberedelser och genomförande – Förståelse för vad du vill åstadkomma med din bild då du lyfter kameran – Återkoppling med bildanalys som sätter fingret på samtliga bilkomponenter med hur de påverkar och gör skillnad. Kursen sätter kunskap i centrum mot motiv som ni känner igen och kan identifiera er med.

Dag 1 börjar vi med att skapa fräna bilder av stillastående motiv. Huvuduppgiften är att pröva och finna ut hur du som fotograf kan förvandla ett till synes enkelt och kanske tom tråkigt motiv till en spännande bild som du gärna vilar ögonen på. Den bakom liggande pedagogiken är att ge er insikt i hur kunskap kan förvandla det mest till intressanta bilder.

Dag 2 ägnar vi åt Gatufoto där full koncentration ligger i att se och ta ut motiv ur Stockholms gatuliv. Vi låter våra ögon och berättarglädje forma bilder medvetet och spontant. Vi prövar lite fasta situationer med tänk och resonemang. Vi går igenom vad lagar säger och jag visar knep och tricks som gör dig modigare att fotograferar bland främmande människor. Ni får också lära er hur man skapar rörelseoskärpa samt fräna panoreringar som lyfter motiv till nya höjder. Jag visar er miljöer som har god potential och som känns urbana på temat Street Photography.

Dag 3 Återgår vi halva dagen till det vi gjorde första dagen men omsätter dessa kunskaper till porträttfotografering. Alla dessa dagar kan kopplas samman kunskapsmässigt och tanken är att belysa likheterna. På så vis lär ni vilka pusselbitar som gör skillnad och ser till kunskapen före ni går igång på själva motivet. Vilket är avgörande för er som har ambition att uttrycka er genom fotografi. Eftermiddagen släpper vi loss allt vi lärt oss på en modell med genomtänkta bakgrundsmiljöer. Vi lär oss förbereda, kommunicera och genomföra ett porträtt utifrån hur proffsen jobbar. Jag visar och berättar samt att vi lär oss använda befintligt ljus på bästa sätt. (Den andra och tredje bilden på Suttida och Andreas är modeller som jag använder.) Den här sista delen brukar deltagarna reagera som om de är 9 år med stora ögon på Gröna Lund tivoli, så roligt är det!

Dag 4 Lägger vi upp alla övningsbilder på bordet i pappersformat och sätter oss och diskuterar och går igenom allt av betydelse. Ni får även en lista med uppställda analysfrågor som hjälper er fortsatta utvecklingskurva.

Läs mer här och boka in 4 fantastiska fotodagar //Marcus – icepic

Kursavgiften är 5800 kr. (ord ca 8500 kr.) inkluderar utskrifter och lunch.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.