Streetphotography & Nightstreet (Gatuliv)

Publicerat

För alla er som förälskat er i att fånga vardagen och livet i den urbana miljön kommer här en förlängning som tar det spontana fotograferandet in i mörkret.

Vi som lever här uppe i skandinavien får ju strax brottas med mörkret redan på eftermiddagen och så har det väl alltid varit, men fotoklimatet har förändrants en del från att man förut bara promenerade kameran på soliga söndagar till att väldigt många numera fotograferar året runt.

Bilden ovan gjorde jag en kväll på Brooklyn. Och visst är det häftigt att vi nuförtiden kan använda kamerorna i så svagt ljus utan blixt och verkligen fånga stämningen och miljön utan stativ och med hjälp av lite kunskap tom fånga rörelse skarpt.

Jag har redan presenterat en del av den här tekniken i bl a mina nattljuskurser som lite bonusmaterial och märkt att de flesta lyser upp som en sol av lycka när dom får lära sig hur man gör.
Tanken är att ta det här vidare och göra det till en form av heldagskurs kanske som en slags uppföljare till grunderna i street.
Just nu finns hela programmet presenterat i Berlin Street & Nightstreet 2013 Och kommer naturligtvis så småningom presenteras fullt ut här i Sthm också!

Läser ni det här och finner Nightstreetkursen intressant så kladda gärna ner en rad och låt mig veta så kommer den upp fortare.

//Fotograf Marcus Johansson

Ps Klicka upp bilden större här till höger i gallery ds

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.