Bildbehandling sluter cirkeln av ditt fotografi

Publicerat

De flesta bilder vi betraktar på nätet befinner sig på knoppstadiet.

Ge dom lite vatten och låt dom få blomma ut!

Naturligtvis är de flesta bilder på nätet inte menade som fotografier utan endast som bild. Men på fotosidor med entusiaster ser man jämt att deras alster har större potential.

En genomgående grupp som man särskilt lägger märke till är Gatufotografer som nästan alltid lämnar mycket åt att “Det är som det är eller det får vara som det blir. Konstig nog vågar jag mig på att påstå att just den gruppen ägnar mycket mer tid bakom kameran gentemot alla andra motivkategorier.

Nåja, nog om detta. Min poäng för dig som söker utvecklas är att -“slow-down” och jobba mer medvetet och kvalitativt. Bildbehandling sluter cirkeln och framkallar inte bara bilder utan även kvalitativ fotografering!

Många som jag möter upplever bildbehandling som en smula jobbigt eller tom besvärligt. Det bottnar nog mest i att de saknar ett strukturerat arbetsflöde som gör det mer självklart och mycket enklare. När väl detta är på plats törs jag lova att glädjen är minst lika stor som att jaga upp den perfekta bilden med kameran!

Fotograf Marcus Johansson (icepic)

Här under länkarna finns två fantastiska möjligheter för dig som vill mer….

https://icepic.se/slow-photography-workshop-intensiv-100/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.