Bildkomposition borde alla som fotograferar öva mer på

Publicerat
Hong Kong

Det finns inte många saker som jag övar så innerligt mycket på som just bildkomposition. Det finns gränslöst många kombinationer inom ramarna för vad som fungerar. Oändligt intressant, roligt och precis lika utmanande att få till det.

Svårt att sova efter att ha gjort illa benet satt jag och spejade runt på nätet för att se vad mer jag kan lära från andra på temat. Hur uttrycker sig mina kollegor och andra entusiaster som gärna vill dela med sig av kunskaper?

Många kloka ord fann jag och lika många sett att med liknelser förmedla så att just jag skulle kunna ta till mig och förstå. I samma veva kan jag naturligtvis inte låta bli att fundera så objektivt det går på hur mitt budskap gör sig? I stundens hetta ville jag ändra på mycket och tillföra nya meningar och ord som låter beskrivande. Men inser vart efter jag skannar att det är precis av den anledningen som jag skapat och format min workshop till vad den är.

Glad över att jag gjorde iformationsrundan för att sondera terrängen. Och att jag den här gången sparade massa tid på att låta konceptet få verka fram till nästa insikt som kan göra nytta för mina kursdeltagare!

Okej, här kommer säljpitchen.. När du gjort min kurs kommer mycket av det du finner på nätet få en mer relevant poäng. Visst, då behöver du den inte på samma sätt men det är klart skönt att kunna le och känna sig duktig över det du redan förstår och kan använda dig av kunskapen!

Fotograf Marcus Johansson Endagsworkshop Visuell Kraft

Ps. Det finns lite mer att hämta då det mesta jag fann befinner sig i en slags komfortzon, Något som endast en erfaren analyserande bred yrkesfotograf kan ta dig med på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.