Föreläsning på Biograf Sture i Stockholm

Publicerat

Härligt möte med fotografer och fotointresserade under 90 minuter i onsdags. Kul med engagerade frågor och era varma kommentarer efter visningen. Och stort tack till Arne Lindqvist för Senioruniversitetet som arrangör. //Marcus -icepic

Boka aktuell föreläsning

Fotograf icepic Marcus Johansson

Jag skildrar människors uttryck och beteendemönster ur gatans vardagsliv. Min livserfarenhet och brinnande intresse för livet i stort har gett mig skarpa ögon för detaljer, antydningar och berättarglädje.

Gatan speglar det mesta som försiggår i samhället med kultur och levnadsvanor och mellan raderna kan vi även läsa in status och sociala normer. Mina bilder har ofta ett spann från humoristiska inslag till mer känslomässiga och stämningsfulla. Men jag fascineras också av den grå vardagen som förmedlar livet i den melankoliska zonen.

Utöver detta delar jag med mig av berättelsen bakom bilden. -Hur den kom till och vad som tog tag i mig. På ett fotografisk plan ger jag er insikt i kamerateknik och bildkomposition samt hur detta får bilden att framträda, vad som gör essensen och hur det enkelt kunde bli felaktigt och ruinera densamma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.